Miau.bg»Статии»Живини»Днес е Световният ден на слона

Днес е Световният ден на слона

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397
Световния ден на слона

Слонът е интелигентен, със здрави семейни ценности и отлична памет, а днес това забележително животно празнува, защото 12 август се отбелязва като Световния ден на слона.

Въпреки че са диви животни, слоновете не са толкова примитивни, за колкото ги мисли. Те има богат обхват на дълбоки емоции като щастие, скука и емпатия към друго живо същество.

Но все още безброй слонове за избивани всяка година заради слоновата им кост.

Въпреки че демонстрират чисто човешки качества, често те са жертви на безчовечност, казва главния редактор на списание Венити Феър – Грейдър Картър.

Историята на Световния ден на слона започва през 2011 година с филма на канадката Патриша Симсъм, посветен на тайландските слонове. Документалната лента Завръщане към гората е посветена на изчезващите азиатски слонове и най-големият купувач на слонова кост – Китай.

Хабитатът им всекидневно е в опасност заради бракониери, а и туристите в Тайланд допълнително утежняват живота им. За прословутото яздене на слон животните са бити и дресирани с най-жестоките методи, които може да си представите.

Филмът бе използван като повод да се обяви Световен ден на това красиво животно и да се повиши информираността на обществото за тяхната намаляваща популация.

Вижте още: Историята на слона Мери продължава да шокира и днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати