Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»10 причини да си вземете Сибирска котка

10 причини да си вземете Сибирска котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k46
1 от 10 Снимки
10 причини да си вземете Сибирска котка
Снимка: Alla Lebedeva

1. Те са изключително самостоятелни


За разлика от други котки, които имат нужда да са в непрекъснат контакт със своя стопанин, Сибирските котки си имта собствен свят, и могат да се забавляват и без ваше участие.

Към породата Сибирска котка спадат котани с великолепна среднодълга, гъста космена покривка, които произлизат от Сибир. Смята се, че писаните от тази порода са се появили по естествен път след кръстосване между диви котки от района с европейски свои събратя.

Сред характерните черти на Сибирската котка са миловидната муцунка, изразителните очи, големите лапички с косми между пръстчетата и снопчета от косми на върха на ушите.

Внушителното и гордо присъствие също е много характерно за Сибирските котки. Когато писана от тази порода се появи някъде, няма начин да не бъде забелязана.

Освен всичко котета от тази порода са много смели и любопитни. Социални са и могат да общуват дори с малки деца, проявявайки покровителско поведение.

Ако още не сме ви убедили в достойнствата на тази порода, разгледайте галерията ни. Там ще откриете още 10 причини да се влюбите в Сибирските котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати