miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Основни съвети при тренировката на куче

Основни съвети при тренировката на куче

Тренировка на куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучето се учи най-добре, когато е награждавано в самия момент на доброто си поведение. Тайната подправка за най-добро протичане на учебния процес е вниманието – нямате ли вниманието на животинчето приковано върху вас, най-вероятно начинанието ви ще завърши с неуспех. Малката награда ще възвърне фокуса върху дейността.

Освен основните тренировки, приложими за всяко куче, някои активности вдигат летвата на много високо ниво. Например стойката на два задни крака, прескачането на препятствия и други номера, които животните изпълняват по време на състезания, турнири и събития с развлекателен характер. Сред най-добре обучаващите се за такива дейности породи са Бордър Коли и Овчарските кучета.

Душачът или тренировъчният нашийник не са препоръчителни за тренировка, тъй като причиняват болка и вероятно нараняване на кучето, ако не са носени подходящо. Те могат да са от полза за възрастни и почти приключили развитието си кученца в зависимост от техните размер, сила, темперамент.

Поискайте съвет от професионален треньор по въпроса. Възможно е приложението му за малки и късокосмести породи да е неподходящо и опасно. Преди да закупите подобен артикул, пробвайте поставянето на намордник, ако кучето ви проявява агресия или трудно се учи на разходка с каишка.

Докато е още малко, кученцето лесно свиква с поставянето му в клетка – ако го научите тогава, във възрастната му форма няма да асоциира клетката с безпокойство и няма да се оплаква, когато е слагано там.

Освен това го учите да свиква да е насаме със себе си, където може да поспи, играе, пък едновременно с това го изолирате от покъщнината си, която може да разруши, докато ви няма. Веднъж свиквайки с малкото пространство, на път кучето няма да се оплаква от транспортната клетка и ще реагира спокойно.

Куче

Следоперационното поставяне в клетка е от особено значение за степента и бързината на заздравяване и акомодацията към клетка в по-ранна възраст значи успешно евентуално оздравяване в бъдеще. Разбира се, в рамките на клетката животното може да се нарани, ако среща проблеми с паник атаки, затова е добре да го познаваме добре.

Първите седмици в живота на едно кученце са есенциални, що се отнася до трениране и социализация. Старайте се да го излагате на максимален брой непознати фактори за него – хора, други животни, звуци, миризми, места, движения, превозване с автомобил и т.н. Не прекалявайте с новите стимули, но поддържайте оптималното им ниво. Така подсигурявате гъвкавост и увереност на кучето си и го учите как да реагира на потенциални ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest