miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да научим котката да ползва човешка тоалетна

Как да научим котката да ползва човешка тоалетна

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k753
1 от 5 Снимки

Първа стъпка


За да започнете приучаването на котката към човешка, е важно първо да имате писана, която се е научила да ползва своята котешка тоалетна. Сложете нейното легенче или сандъче в близост до тоалетната чиния. Тя трябва да остане така поне седмица, за да свикне котето със самото съоръжение.
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на котка безспорно е изпълнено с много приятни емоции, но си има и своите неприятни моменти. Почистването на котешката тоалетна е точно един от тях. Колкото и стриктни да сме в нейната хигиена, винаги остава неприятна миризма, която се носи наоколо.

Освен това закупуването на камъчетата и торбичките за този котешки атрибут в даден момент може да започне да тежи на бюджета ви. За да избегнат тези моменти, много хора прибягват до една необичайна, но ефективна стъпка.

Става дума за приучаване на котката към тоалетна чиния. Със сигурност сте виждали във филмите домашните любимци да ползват човешка тоалетна или сте чували, че съществуват такива животинки.

Едва ли обаче сте допускали някога, че вашето коте също може се дресира по този начин. Всъщност е напълно възможно, но за целта ще трябва да се заредите с огромна доза търпение и поне 2 месеца да сте склонни да чистите котешки подаръчета, оставени на някои неподходящи места.

Вижте в галерията стъпките, които трябва да следвате, за да се случи всичко успешно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати