Miau.bg»Статии»Живини»Малко животно в планината – ето какво да предприемете

Малко животно в планината – ето какво да предприемете

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5469
3 от 7 Снимки

3. Сухоземна костенурка


Ако я намерите и особено, когато е на пътя, преместете я на безопасно разстояние от него, по посоката, в която се е насочила. Няма как да си я приберете у дома, защото този вид е защитен. Дори костенурката да е новоизлюпена, тя може да оцелява също толкова добре, колкото и възрастната. Правилото обаче е, че не трябва да пипате костенурката, ако за нея няма реална опасност, като например да е в частна собственост, населено място или да е ранена.

Ако сте любител на разходките сред тишината на планината, то вие определено знаете как да си прекарвате добре. Летният туристически сезон вече е открит и е време да се запознаем с правилата какво да правим, ако се натъкнем на малко диво животно в планината.

Преди дни Дирекцията на Национален парк Пирин обнародва съветите относно това какво трябва да се прави в подобна ситуация. При планинската ни разходка не е изключено да намерим безпомощно или невръстно диво животно. Грижите зависят от типа на откритото диваче.

Разгледайте галерията горе и разберете какво да правите, ако се натъкнете на катеричка, див заек, костенурка или яйца на някоя птица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати