Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Какво да правите, ако ви нападне куче

Какво да правите, ако ви нападне куче

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6394
Нападение от куче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Макар че повечето бездомни кучета не биха ви нападнали, ако са нахранени, има случаи, в които трябва да се пазите от тях. Щом сте предизвикали гнева им обаче, има няколко съвета, които трябва да спазвате.

Най-важно е да не изпадате в паника, защото кучетата умеят да разпознават човешките емоции. Дори да ръмжи и да лае срещу вас, останете спокойни и не започвайте да крещите в отговор.

Надейте и да тичате, както правят повечето хора, провокирани от страх, защото кучето ще тръгне след вас и вероятността да ви стигне и да ви нападне е много голяма. Стойте напълно неподвижни с ръце, плътно прилепени към тялото.

Избягвайте и прекия зрителен контакт с агресивното животно, защото те интерпретират погледа ви като заплаха и няма да се поколебаят да ви нападнат първи. Следете кучето с крайчеца на окото си, а не го гледайте право в очите.

След като полае няколко минути, извадете предмет, който ще го разсее, а най-добре е нещо, което може да дъвче. Подайте го внимателно, без да го хвърляте по кучето.

Накрая с твърди команди като Не и Назад му заповядайте да отстъпи. Пазете самообладанието си през цялото време и старайте тонът ви да е уверен, но не прекалено висок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest