Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Защо котките са полезни за здравето на хората

Защо котките са полезни за здравето на хората

Нина НордНина Норд
Джедай
22519
Котки

Да имаш котка е не само приятно, но и полезно, тъй като пухкавите мъркащи създания спомагат за по-доброто здравословно състояние на стопаните си. Всяка котка има много полезни свойства, които подобряват здравето на хората, с които контактува често.

Защо котките са полезни за здравето на хората?

Котешкото мъркане спомага за по-бързото зарастване на раните. До ден днешен учени от цял свят се чудят каква точно е връзката между мъркането на котката и подобряването на здравословното състояние на нейния стопанин, но фактите говорят сами за себе си.

Котките мъркат в диапазона на терапевтична вибрация, е една от работните хипотези на специалисти от САЩ. Те са изчислили, че котката мърка с честота от 25 до 150 херца - това е честотата, при която най-добре се възстановяват котешките мускули и кости.

Интересен факт е, че тези нановълни са много подходящи и за хора, тъй като подобряват способността на човешкия организъм да се регенерира. Диапазонът от 25 до 150 херца е терапевтичен от гледна точка на медицината. С помощта на котешкото мъркане счупените кости и увредените мускули се възстановяват много по-бързо.

Котка

Собствениците на котки знаят, че когато не им е добре или нещо ги боли, котката идва, без да я повикат, и ляга на това място, след което веднага започва да мърка. Възможно е понякога котката да не легне точно на мястото, което е болезнено, което учудва стопанина ѝ - тя всъщност ляга върху центъра на болката, тоест върху мястото, което е проблемно.

Котките са полезни, защото намаляват нивото на стрес и това е доказано с редица научни изследвания на специалисти от различни държави. Благодарение на мъркащите същества човек намалява риска от инфаркт с цели 40 процента, така че хората с проблеми в сърдечната област е добре да имат котка вкъщи.

Котката ни лекува, тъй като намалява безпокойството, независимо дали то има причина или е обусловено от стрес. Тези домашни любимци имат свойството да действат успокояващо на хората, затова, ако нямате котка, използвайте възможността да посещавате приятели, които имат, за да може да погушкате тяхната любимка и да се подложите на котешка терапия за подобряване на здравословното си състояние.

Вижте още причини да вземете котка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Опси
Опси
14.06.2019 00:00
Значи никой да не идва вкъщи... Не само няма да излекува нищо, но и ще си тръгне надран
0
0