Miau.bg»Статии»Живини»Нечувано! Прасе и кенгуру се залюбиха

Нечувано! Прасе и кенгуру се залюбиха

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k46
Кенгуру и прасе

Необичайна връзка възникна между кенгуру и прасе, отглеждани в плен в Северна Австралия. За изненада на всички двете животните се превърнаха в интимни приятели, информира Би Би Си.

Сензационната новина сподели стопанинът на двете животни Грек Дик. Той обясни, че откакто живеят в изолация, питомниците му са неразделни. От доста време насам те спели заедно и се гушкали, а в последно време между тях взели да прехвърлят и искрите на любовта.

И макар повечето хора да са шокирани от междувидовата любов на кенгуруто и прасето, учените не са чак толкова изненадани. Зооексперти обясняват, че когато кенгурутата биват отгледани от хора и живеят с други представители на животинския свят, те започват да гледат с друго око на тях.

Много лесно те започват да възприемат останалите животни като потенциални интимни партньори, обяснява специалистът Марк Елдридж от Австралийския музей.

Освен това трябва да се отбележи, че женските прасета отделят много мощен феромон, който понякога действа като магнит и за други животни. Така че нищо чудно и в този случай да е станало така.

Ситуацията наистина е странна, но трябва да имаме предвид, че това са два самотни екземпляра и единственият им шанс да избягат от самотата, е като се сближат с друг вид животно, коментира случката и Дерек Спилман от университета на Сидни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest