Miau.bg»Статии»Живини»Прасе-пътешественик изпрати абитуриентите в Кюстендил

Прасе-пътешественик изпрати абитуриентите в Кюстендил

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k46
Прасе

Неочакван ескорт получиха абитуриентите в Кюстендил навръх 24 май. Мистериозно прасе се появи по улиците в града и придружи местните зрелостници в този толкова важен за тях ден.

Скитащото се съвсем само добиче в празничните дни шашна всички жители и гости на града. Животното обикаляше по пътищата, точно докато шофьори препускаха с развеселени абитуриенти в колите. Засиленото движение обаче явно не притесни особено животното и то с охота се разходи из целия квартал запад, информира Монитор.

Интересно е обаче, че смелото прасе проявило голяма съобразителност. То съвестно следвало правилата за движение и пресичало само на пешеходни пътеки. Водачите на автомобили, от своя страна, внимавали да не наранят четириногия пешеходец и спирали всеки път когато той застанел на пътя.

Прасето се появи от района на Могилата. Някои хора там си гледат животни. Възможно е да е на някого от тях. Но пък засега не се е чуло някой да го е прибрал, така че сигурно още скита по улиците, разказват местни хора и се радват, че животното не е предизвикало някое пътно произшествие.

След като снимки на четириногия кюстендилец се появиха в социалните мрежи, по негов адрес тръгнаха най-различни шеги. Местни зевзеци се обзаложиха, че прасчото е тръгнал на околосветско пътешествие, а други не пропуснаха да напомнят, че ако добичето попадне в ръцете на недоброжелатели, ще им напълни хладилника за месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest