miau.bg»Статии»Живини»Китаец отгледа двуглава змия

Китаец отгледа двуглава змия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k753
Двуглава змия
Космосъбирач - комплект самопочистващи се четки за косми
Практичен аксесоар за вашия дом:
Космосъбирач - комплект самопочистващи се четки за косми
18.00 лв.
Виж ››

Истинско чудовище успя да отгледа, и то без да иска, мъж от Юлин, Китай. Човекът, който се занимава с развъждане на змии, откри в своята ферма уникален екземпляр. Мъжът направо щял да припадне от изненада, когато установил, че един от пълзящите му новоизлюпени питомци притежава цели две глави, съобщават международни издания.

След като разгледал необикновеното влечуго, пресметливият китаец веднага се досетил, че може да спечели доста добри доходи, ако се похвали пред света за необикновения си домашен любимец. Много скоро обаче надеждата за бърза печалба угаснала, защото китаецът установил, че малкият рептил отказва да се храни.

Това силно притеснило неговия стопанин и той решил да потърси помощта на специалистите от зоопарка Nanning. Експертите приели змията и започнали да я изследват. Те открили, че животното е съвсем младо - едва на няколко дни.

Установили също така, че всяка от неговите две глави си има свой мозък, поради което могат да се движат самостоятелно. Но тъй като двете глави не осъзнават, че делят едно и също тяло, често се случва да се нападнат.

В момента малката двуглава кобра е дълга към двадесет сантиметра, но нейният стопанин се надява тя да порасне още, тъй като представителите на този вид обикновено достигат докъм 1.2 метра.

Учените обаче не са убедени, че това ще се случи, тъй като и до днес змията отказва да се храни сама, както и да приема течности. Ето защо животът на влечугото се поддържа от специалисти. Ако те спрат да се грижат за животното, има голям риск то да не оцелее.

Все пак това не е първата двуглава змия, известна на човечеството. Миналата пролет мъж от Западен Бенгал успя да заснеме набързо двуглава змия, преминала покрай жилището му. Индиецът чул шум около къщата си и отишъл да провери какво се случва.

В този момент съзрял необикновеното влечуго и побързало да му направи снимка с телефона си. След като се разчуло за този случай, селото Бурдван, където било забелязано двуглавото създание, станало много популярно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest