Miau.bg»Статии»Живини»Любовна драма между щрауси трогна Айтос

Любовна драма между щрауси трогна Айтос

Любовна драма между щрауси трогна Айтос

В зоопарка в Айтос се разиграла любовна драма между два щрауса, твърдят от кметството. Всъщност не е абсолютно сигурно, че става дума именно за любовна драма, но слуховете, които се носят в града, я оприличават именно на такава.

Случката започва още миналата година, когато бизнесмен от Варна решава да подари на зоопарка малко щраусче. Тогава птицата била само на няколко месеца и дарителят решава, че това място е най-подходящото за отглеждането й. Дотогава в зоопарка в Айтос имали само един мъжки щраус – Станимир.

Бизнесменът потвърдил, че малкото щраусче, което подарява на зоокъта, е женско и вече е кръстено – казва се Офелия. Ветеринарите, които се грижели за животните в зоопарка, решили да сложат малката Офелия в отделна клетка от Станимир, тъй като птицата все още не била готова да живее с мъжки екземпляр.

Когато Офелия станала на година или иначе казано навършила пълнолетие, била преместена при Станимир. Идеята на управата на зоокъта била двата щрауса да създадат поколение. Желанията им обаче бързо се изпарили – ветеринарите разбрали, че малката доскоро Офелия е всъщност мъжки щраус.

Специалистите извиняват грешката си с това, че полът при тези птици се познава на по-късен етап от тяхното развитие. След като установили, че двете птици имат един и същи пол, от зоокъта веднага преместили бившия щраус Офелия в отделен кът от Станимир. Причината е, че мъжките често стават войнствени и е възможно да не си допаднат много и да се наранят, обясняват от зоологическата градина.

Любовна драма между щрауси трогна Айтос

В града вече се носи слух, че Станимир е изключително нещастен, че са отнели другия щраус от него – твърди се, че дори не се храни и че страда от любовна мъка. Разбира се, има и хора, които са на противоположно мнение и които са убедени, че Станимир не може да изпитва любовна мъка.

Станимир със сигурност е усетил, че другарчето му е мъжко още от самото начало, когато са го сложили при него, категорични са хората.

Планира се Станимир да бъде изпратен в друг зоокът. Офелчо, както вече наричат новия щраус, ще бъде сложен в клетката на Станимир, а от управата се заемат да му намерят женска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest