Miau.bg»Статии»Живини»Зебри-бегълци подлудиха полицията в Брюксел

Зебри-бегълци подлудиха полицията в Брюксел

Зебри

В началото на седмицата жителите и гостите на Брюксел сащисано наблюдаваха свободно галопиращите зебри в самия център на белгийката столица.

Трите животни избягали от ферма, намираща се в покрайнините на града, и пред изумените погледи на хората почти необезпокоявано достигнали до градския център.

Зебрите успели да стигнат толкова далеч, тъй като се промъкнали по откритите канали, водещи към градския център. След това непокорните животни преминали през мост, през тунел и се добрали до евентуалната си крайна цел.

Любопитното в ситуацията с появата на екзотичните животни в града е, че зебрите няколко пъти се възползвали от пешеходните пътеки, известни като "зебри".

Разбрала какво става, местната полиция се впуснала в преследване на зебрите. Животните обаче не се отказали лесно от новопридобитата свобода и не се подчинили на опитите на органите на реда да ги върнат на собственика им.

Зебра

В гонката се включили и полицейски коли и в крайна сметка бегълците били заловени. Никой не е пострадал, а жителите на Брюксел успели да наблюдават безплатно сафари в града.

Местните информационни агенции съобщават, че зебрите избягали от фермата за отглеждане на екзотични животни, след като половината от стадото, от което били част, е продадено на друг собственик. Зебрите се вбесили, счупили вратата и излезли на свобода.

Подобна случка се разигра и в американския град Сън Сити в щата Аризона този февруари. Тогава обаче главните действащи лица не бяха зебри, а лами.

Южноамериканските животни цял час кръстосваха улиците на града. Бързоногите животни успяха няколко пъти да избегнат опитите да бъдат заловени.

Залавянето им бе затруднено поради телевизионния хеликоптер, който проследи от въздуха разходката на ламите по централния градски булевард. Животните се подплашиха от летящата машина, което затрудни в максимална степен опитите на полицията да ги залови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest