Хранене на Мопс

Мопс

Ако искате вашето Мопсче да е здраво и с лъскава козинка, трябва да се погрижите то да се храни правилно и здравословно.

Кучетата Мопс обичат много да ядат. Правилното хранене е по два пъти дневно. Те са изключително лакоми и ядат много бързо. В следствие на бързото хранете те много често повръщат и имат проблеми със стомаха. Също така те бързо натрупват килограми.

Много често мопсовете са с наднормено тегло. Затова е препоръчително да си създадете режим на хранене. За да сте сигурни, че храните правилно кучето си, трябва да следите за неща като добър мускулен тонус, светъл поглед, здрава кожа и, не на последно място, лъскава козина.

Човешката храна е изключително неподходяща за Мопсовете. Избягвайте да храните кучето си с остатъци от вашата храна!

Най-подходящата храна за мопсове е гранулираната. Сухите гранули първо са по-лесни за съхранение, второ са и по-полезни от гледна точка на това, че те са много твърди и хрупкави, което помага за намаляването на зъбния камък и плаката по зъбите.

Храните, които се съхраняват в кучешките консерви, са по-малотрайни. Трябва да полагате по-голяма грижа за тяхното съхранение. Но не можем да скрием от вас, че това е най-добрият вариант, ако държите на вкусовите качества на храната.

Съществуват и така наречените специализирани храни, които са създадени специално за всяка една порода кучета. Те, освен че са съобразени с породата, са съобразени и с възрастта на кучето. Те съдържат различни видове витамини и определени протеини и калории. Тези храни осигуряват на кучето ви всичко необходимо, за да може то да расте здраво и пълноценно.

Захапката на Мопса е изключително силна. Препоръчително е да не му давате кокали, защото лесно може да строши някой кокал и да го погълне без да дъвче, което може да доведе до задавяне или сериозни проблеми със стомаха.

Когато мопсът навърши 12 години, се приема вече за стар. Тогава трябва да му давате специализирана храна, съобразена с възрастта и нуждите му. Проблемите с венците, зъбите и лошият дъх са често срещани в тази възраст.

Имайте предвид, че отглеждането на мопс изисква много грижи и трябва да бъдете всеотдайни. А ако решите да си вземете такова кученце, разгледайте тези обяви и цени за мопс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest