Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Задължителни аксесоари за вашата котка

Задължителни аксесоари за вашата котка

RalitsaRalitsa
Новак
19
Задължителни аксесоари за вашата котка

Вече във ветеринарните магазини, а и не само, може да се открие широко разнообразие от аксесоари за котки – катерушки, драскала, котешки легла и постелки за мустакатия любимец, козметични продукти, котешки къщички, пособия за интерактивни игри и дори домашни масажни спа центрове.

Приоритизирайки всички тези предмети, може би е най-добре първо да осигурите на котето съдове за котешка храна и вода. Има голям избор на този тип артикули. Добре е те да не са пластмасови, а метални или керамични.

В търговската мрежа срещу 100-тина лева можете да се сдобиете и с автоматични хранилки, които осигуряват на животинчето редовно хранене и при ваше отсъствие.

Други абсолютно задължителни котешки аксесоари са лопатка (или щипка за отпадъци) и котешка тоалетна. И при тях вече има страхотно разнообразие, помислено е и как миризмите да не се разпространяват в дома ви чрез покрити тоалетни с филтър. Достъпни са и специални спрейове за неутрализиране на миризмите.

За да предпазите мебелите вкъщи, е хубаво да помислите за предмет, на който котето да чеше ноктите си. В този сегмент има драскала с играчки за котка, класически драскала, както и практичните ъглови драскала за стена.

Котешка тоалетна

Ако решите да поглезите домашния си любимец с къщичка, в тях също е добре да има места, където домашният хищник да точи ноктите си. Къщичките могат да бъдат на едно или повече нива, някои от тях са с хамак, стълбички, тунели и др. Цените на драскалата започват от 20 лв., а в повечето случаи къщичките са между 80 и 300 лв.

За котешките нокти ще са ви необходими и ножици и клещи. Ако не се справяте сами – заведете любимеца на ветиринар, който да свърши това вместо вас.

Мъркащият ви приятел има нужда и от четки за разресване и масаж. За да поддържате техния добър вид, можете да се сдобиете и с четки за къпане на котката, гребен за разплитане, тример и др. Продават се и още гребени за отстраняване на паразити по котката.

За предотвратяване образуването на космени топки в стомаха на котето се продават и специални препарати, които се впръскват върху храната на котето или директно в устата ѝ.

Други препарати, които ще са ви необходими, са още котешки шампоан и кърпа за подсушаване.

Добре е да разполагате и с транспортна чанта за котки, която да ползвате при посещения при ветеринар или други излизания от дома. Нашийник или нагръдник също може да свърши добра работа и попада сред най-търсените аксесоари за котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest