Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на питбул с дете - възможно ли е?

Отглеждане на питбул с дете - възможно ли е?

Отглеждане на питбул с дете - възможно ли е?

За много хора кучето питбул е една от най-добрите и симпатични породи кучета. Доказателство за това е все по-голямата му популярност. Въпреки това, породата е заобиколена от дезинформация, объркване и противоречия.

Всъщност развъждането на питбулите първоначално е за боеве с кучета. Този факт, както и тревожните новини, влияят на репутацията им. Но справедливи ли са тези новинарски статии? Или питбулите са просто жертви на фалшиви слухове и нелицеприятни митове за агресията?

Ако сте родител, безопасно ли е гледате питбул с дете? Въобще добри ли са питбулите с децата? На първо място, нека си отговорим на този въпрос:

Дали питбулите са агресивни по природа?

Всеки собственик на питбул би отговорил „категорично не“. По природа питбулите са естествено привързани, любящи и сладки, когато са отгледани в грижовна среда. Те атакуват само когато усетят опасност за хората. Това е така, защото са териториални.

Това не означава, че питбулите запазват лоялността си към един човек. Да, те ще проявяват благосклонност към господаря си, но могат да се научат да се свързват с нови хора. Тези кучета имат много лоялност и любов, която споделят с цялото семейство.

Въпреки че питбулите могат да бъдат непримирими към други кучета, те не са агресивни по своята същност към хората.

Питбулите добри ли са с деца?

Питбулите са страхотни с децата, ако се социализират и обучават по подходящ начин от ранна възраст, точно както всяка друга порода. Те също така са много лоялни, послушни и привързани към своите собственици и човешкото семейство.

Всъщност питбулите наистина, наистина харесват хората. Те искат да останат възможно най-близо до стопанина си през целия ден.

Питбулите също са известни предимно с любовта си към децата. В САЩ, откъдето породата произлиза, някога са били наричани кучета бавачки, защото имат грижовен характер.

Безопасно ли е да се гледа дете с питбул в къщата

От всички породи кучета питбулите са едни от най-толерантните към децата. И с техния безкраен атлетизъм и енергия, те винаги са готови за игра.

Питбулите обичат своето човешко семейство

Питбулите обичат да бъдат държани от хора. Те обичат да лежат в скута на собственика си, да се преобръщат за разтриване на корема, да бъдат гушкани.

Кучетата от типа на питбула са по-малко склонни да нападнат човек, отколкото други породи, включително немски овчарки и чихуахуа. Но от друга страна, питбулите трябва да бъдат обучени от малки.

Не се притеснявай, обучението на питбул, независимо от възрастта, е само въпрос на интелигентно планиране. Разбира се, има различни техники за обучение на всеки етап от живота, но тези кучета процъфтяват с търпение и последователност.

Всъщност, питбулите скоро могат да се обучават поради тяхната приятна за хората природа.

И точно както няма да оставяте други кучета с деца или домашни любимци, вашият питбул трябва да бъде наблюдаван, особено по време на обучение за социализация.

Питбулите не са по-агресивни от другите породи кучета. Теглото, телосложението и размерът им обаче ги правят по-склонни да заклещят или съборят по-малки животни и деца. За тях това може да е просто още една енергична игра. Но за нещо по-слабо и по-малко може да бъде болезнено. Следователно, ключът е да се наблюдават по-големите кученца по време на обучението за социализация. Само така ще гарантирате мирното отглеждане на питбул и дете заедно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest