Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи кучета, които обичат да плуват

Породи кучета, които обичат да плуват

Породи кучета, които обичат да плуват

Широко разпространено е мнението, че лаещите четириноги се раждат с умение да плуват. Затова повечето собственици на кучета са настроени към идеята, че ако оставят своя питомец във водата, той знае какво да прави.

Това не се отнася за всички породи, но все пак наистина повечето кучета умеят да плуват и се чувстват идеално във водата, могат да прекарват много време в игри и забавления в открити водни басейни.

Почитателите на водата сред най-добрия приятел на човека могат да бъдат идеален спътник на стопани, които носят любовта към водата в себе си. Ето кои породи кучета обичат да плуват?

Португалското водно куче обича водата

Самото име на породата показва, че няма нужда да се търси потвърждение за отношението на кучето към водата. Португалското водно куче е селектирано да бъде помощник на моряците. Затова породата обича водата и всички португалски водни кучета са отлични плувци. Това животно е винаги верен спътник на своя стопанин във водните спортове и приключения.

Лабрадорът обича да плува

Куче обича да плува

Лабрадорите ретривъри са сред любимите породи заради прекрасните качества, които притежават. Сред тях е и любовта им към водата и в това отношение те са ярък представител на групата на ретривърите, които са любители на водата и добри плувци. В миналото са отглеждани за лов и носене на плячката от водата на брега. Затова са отлични плувци. Лабрадор ретривърът може да бъде отличен компаньон даже във водата на своя човек.

Пуделът е фен на водата

Да, това е породата, която се помни с изискания си външен вид по конкурси и изложби. Тези изискани кучета нямат нищо против да намокрят изрядната си прическа във водата. В миналото пуделите са наричани водни ретривъри, защото обичат да играят, мокрейки се и са много енергични и бързи във водна среда.

Нюфаундлендът е куче за плуване

Нюфаундленд

Кучето - гигант сред плувците е участвало в миналото в спасителни операции за изваждане на удавници от морето. Това е идеална порода за целта, защото съчетава отлични плувни умения със спокоен и уравновесен нрав. Кучетата нюфаундленд се отнасят много добре и към деца и са отлични спътници на малките, на които може да се разчита, че ще пазят децата при игрите им във водата. Те са сред породите кучета, обичащи плуването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest