Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Съвети за безопасност при преместване с куче в нов дом

Съвети за безопасност при преместване с куче в нов дом

Съвети за безопасност при преместване с куче в нов дом

За хората преместването обикновено е стресиращо събитие. Дори ако се местите в дома на мечтите си, това изисква планиране, опаковане и период на приспособяване, докато свикнете с новото си място.

Същото важи и за домашните любимци. Преместването с куче понякога може да бъде трудно. Изисква известно планиране, малко търпение и много любов — и лакомства — но ако следвате тези стъпки, вие и вашите домашни любимци ще се настаните в новия си дом за нула време.

Защо преместването с куче може да бъде трудно?

Опитайте се да погледнете движението от гледна точка на вашия домашен любимец. Настоящият им дом е повече от техен дом; това е тяхна територия. За кучетата е важно да се придържате към рутината след преместването. Поддържането на един и същ график за лакомства, поддръжка и време за лягане ще помогне на вашите домашни любимци да приемат новия си дом.

Подготовка на вашето куче за преместване

Що се отнася до кучетата, обмислете да заведете любимеца си в новия квартал на разходка, преди да се преместите с кучето, ако това е опция. Разходете се покрай новата си къща и оставете кучето си да се запознае с ароматите на квартала. Влезте в новата къща, ако можете, или се опитайте да донесете нещо от новия дом на вашето куче, за да може да се запознае с уникалната му миризма.

Съвети за безопасност при преместване с куче в нов дом

Докато опаковате багажа, опитайте се да не изолирате кучето си в клетката за пътуване. Вместо това го включете, докато опаковате и местите кутии, позволявайки му да проучи дейността. Ако кучето ви е поставено в кучешка транспортна клетка или изолирано в стая само, докато останалата част от семейството опакова и се подготвя за преместване, то вероятно ще се почувства нервно, което може да доведе до поведение, свързано със стреса, като хиперактивност, скачане или лай.

Какво да правите с кучето в деня на преместването?

Добре е да имате някой под ръка, който да държи кучето ви под око и да го занимава, докато вещите ви се разчистват. Някой, който не е отговорен за преместването на каквито и да е предмети, или семеен приятел, приятелски настроен към кучета, би бил за предпочитане. Това трябва да допринесе много, за да предпазите кучето си от безпокойство или стрес.

Как кучетата се приспособяват към нов дом?

Преместването с вашето куче изисква да му дадете възможност да опознае новото си място. След като хамалите си тръгнат и вие и вашето куче разполагате с къщата само за себе си, направете обиколки отвътре и отвън.

Разхождайте го на каишка по време на първоначалното представяне, за да се чувства сигурно до вас. Колкото по-скоро вашето куче свикне с новите миризми на тази нова среда, толкова по-скоро ще се почувства като у дома си.

Съвети за безопасност при преместване с куче в нов дом

Тъй като кучето се нуждае от пространство и място за кучешки упражнения, може да се нуждае от повече време, за да се адаптира, ако се местите от по-голяма къща в по-малка или в апартамент. Но също като котките, кучетата ще оценят връщането към установената рутина възможно най-скоро. Правенето на разходки с кучето в обичайното ви време и придържането към един и същи маршрут в продължение на няколко дни ще помогне на вашето куче да се адаптира.

Ако е възможно, позволете си няколко допълнителни дни, които да прекарате у дома с вашия домашен любимец след преместването и преди да се върнете на работа. По време на този период на приспособяване можете да започнете да стоите далеч от дома за кратки периоди, за да свикнат вашите домашни любимци да бъдат сами в новото си пространство.

Не оставяйте кучето си без надзор навън по време на този период на приспособяване. Новите къщи могат да разкрият умения, които не сте подозирали, че вашето куче притежава, като прескачане на ограда или копаене. Известно е, че кучетата прескачат огради, за да се върнат на старата си, позната територия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest