Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на бенгалска котка и дете заедно - възможно ли е?

Отглеждане на бенгалска котка и дете заедно - възможно ли е?

Отглеждане на бенгалска котка и дете заедно - възможно ли е?

При взимането на котка за домашен любимец основна роля играе породата. Бенгалската котка е сравнително нова порода, селектирана чрез кръстосване на азиатската леопардова котка, която дава красивата шарка на козината на бенгалските котки и домашната писана. Резултатът е надежден и приятен домашен компаньон и спътник на човека.

При отглеждането на бенгалска котка важен е въпросът как се разбира тази порода с децата в семейството, а отговорът на въпроса се корени в характера на бенгалската котка.

Характер и поведение на бенгалската котка

Ако трябва да се определи с една дума характера на тази порода, то това трябва да бъде привързан. Те много бързо и лесно се привързват към стопаните и искат постоянно да бъдат в тяхната компания. Но бенгалските котки не са лениво излежаващи се на дивана писани, прекарващи повечето време в сън.

Те са много активни, игриви и енергични по характер. Този факт ще се хареса на децата в къщата, които притежават същите качества.

Бенгалската котка обича да се катери на високо и да изучава оттам своята територия, затова е по-вероятно да остави своя малък стопанин, за да се качи чак до тавана.

Бенгалската котка не държи на тишина, тя самата е гласовита, издава особен звук, който не е познатото мяукане, а по-скоро чуруликане или гукане, което със сигурност се харесва на деца.

Бенгалските котки обичат да имат компания, да наблюдават какво правят хората, така че детето, което си играе или учи вкъщи през голяма част от времето ще бъде приятна компания на бенгалската котка.

Бенгалските котки като децата обичат да бъдат навън. Затова тези котки могат да бъдат извеждани на разходка на каишка, както се прави с кучетата. Това може да бъде поверено и на детето у дома.

Възможно ли е да живеят заедно дете и бенгалска котка?

Бенгалска котка

Децата и бенгалските котки имат много общи интереси и чудесно може да се разбират помежду си. Отглеждането им заедно е не само възможно, но и полезно. За да бъде обаче съвместното им съжителство приятно и безпроблемно, детето и бенгалската котка трябва да се срещнат още в ранна възраст, да израснат заедно.

Възрастната бенгалска котка и малкото дете, които се срещат за първи път може да създадат взривоопасна комбинация, особено ако котешките осиновители, които отглеждат и малко дете, не са опитни.

Вижте също колко живее бенгалската котка и кои са болестите при бенгалските котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest