Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Породи котки, които обичат да плуват

Породи котки, които обичат да плуват

Породи котки, които обичат да плуват

Котките са известни с това, че не обичат водата. Предпочитат я само за пиене, но не и за други нужди или забавления с нея. Всеки стопанин на мъркащ домашен любимец, който се е опитвал да изкъпе писана, се е натъквал на упорит отказ, преминаващ понякога във водна война.

Все пак всяко правило си има изключения. Има и някои котешки породи, които са настроени положително към течащата вода, склонни са се къпят и дори да плуват в нея. Ето кои котки обичат водата:

Мейн Куун обича водата

Огромните пухкави гиганти са благосклонни към водата. Тъй като по нрав са послушни, те позволяват да бъдат извеждани на каишка и ако гъстата им дълга козина се изцапа навън, не възразяват срещу къпането. Тъй като козината им е водоустойчива, тялото им отблъсква водата, остава сухо и топло.

Норвежката горска котка не се страхува от водата

Името на тези едри и с гъста козина котки показва, че обичат да прекарват много време сред природата. Подобно на Мейн Куун и тяхната гъста козина отблъсква водата и ги запазва сухи.

Норвежката котка обича вода

В природата те обичат да ловят риба и не се колебаят да навлязат във водата.

Бенгалската котка може да плува

Породата бенгалска котка изглежда като красиво малко тигърче, което е активен домашен любимец. Запазили са много от дивото си минало, обичат приключенията, в това число разходките им природата, харесват ромона на водата. Бенгалската котка иска да нагази в локвите, да плува в някое езерце и не възразява да се изкъпе под душа. Бенгалската котка е отличен плувец.

Турската ангорска котка обича вода

Тази порода е представена от изящни красиви писани с бяла козина, които обичат водата. Техният привлекателен външен вид създава впечатление, че са много нежни, но всъщност имат силен характер. Обичат да играят, включително и във водата.

Турският ван не се страхува от вода

Турска ангора

Появата на тази порода около езерото Ван в Турция е дало и името им. В родината им често ги наричат плуващи котки зари охотата им да плуват във водите на езерото. Макар че отдавна са опитомени, те са запазили любовта си към водата и нямат против да се къпят под душа или да плуват във ваната.

Абисинската котка може да плува

Породата абисинска котка е екзотична, тъй като идва от далече в Европа. Води произхода си от района около Индийския океан, което подсказва, че обича водата. Тези котки са интелигентни, учат се сами на много трикове и за тях не е трудно сами да си пуснат крана на чешмата, защото обичат течащата вода. Не възразяват да се къпят или да плуват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest