Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Дружелюбни и хипоалергенни любимци за деца

Дружелюбни и хипоалергенни любимци за деца

Дружелюбни и хипоалергенни любимци за деца

Всички съвременни методи за отглеждане и възпитание на децата съветват всеки малчуган да расте с домашен любимец. Малките приятели от животинското царство за полезни за израстването на детето не само защото са негов приятел в игрите, но и защото го учат на отговорност, любов и отношение към природата и другите живи същества наоколо.

Много деца обаче страдат от алергии и такъв вариант се оказва трудна за изпълнение задача. Най-често срещаните алергени от домашните любимци са слюнката им, пърхота, който се образува върху кожата им и създава проблем.

За хипоалергенни животни се смятат тези, които произвеждат минимално количество алергени, затова при проблем с алергиите подходящите любимци могат да се избират измежду следните предложения.

Бедлингтон териер е хипоалергенно куче

Това е кученце с къдрава вълнообразна козина, която рядко линее, което означава, че алергените не са опасност вкъщи. Макар че е представител на териерите бедлингтон териерът е спокойно куче с приятен характер и е подходящо животно за децата с алергии.

Ирландският воден шпаньол е хипоалергенен любимец

Ирландски воден шпаньол

Присъствието на това куче в тази своеобразна класация е странна на пръв поглед, защото козината на водния шпаньол изисква често ресане и подстригване, но това помага за намаляване на алергените. Освен това кучето има чудесен нрав и отлично се разбира с децата.

Руската синя котка е подходяща за деца

Сред мъркащите пухчовци от котешкото семейство, синята руска котка е хипоалергенна и произвежда по-малко гликопротеини, които дразнят хората. По характер е добра, сговорчива, привързана и се разбира добре с малчуганите в семейството.

Сибирската котка е хипоалергенен любимец за деца

Сибирската котка е хипоалергенна

Смята се, че тази много пухкава красавица не произвежда изобщо алергени, или минимално количество. Благодарение на дългата козина, нейното тяло остава добре хидратирано и затова тя не произвежда пърхот. Заедно с това е като жива пухена играчка, каквато децата обграждат с много обич.

Домашният пор е подходящ за деца

Поровете са домашни любимци, които не произвеждат пърхот и това ги прави идеални любимци при проблеми с алергии при хората. Те са много забавни и мили животни и са истински интересни за децата.

Папагалът е хипоалергенен любимец

Папагалите са любими птици за децата - пъстри, забавни, любопитни, а някои от тях дори говорещи. Не отделят пърхот, дори когато сменят оперението си и това ги прави добра опция за забавна компания за детето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest