Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да храним котката през зимата?

Как да храним котката през зимата?

Как да храним котката през зимата?

Зимата носи хладно време, което засяга не само хората, но и нашите любими космати приятели. Котките, по-специално, може да изискват малко допълнителни грижи през този сезон, особено що се отнася до рутината им на хранене.

Ето няколко полезни съвета за хранене на котката през зимата:

Поддържайте последователен график на хранене на котката

Котките са създания на навика и спазването на последователен график на хранене е от решаващо значение. Уверете се, че получават храната си по едно и също време всеки ден. Консистенцията помага за регулиране на метаболизма им и поддържа телесната им температура по време на по-студено време.

Осигурете адекватна зимна храна на котката

Помислете за леко коригиране на храната на котката през зимата. Някои котки могат да се възползват от малко по-висок прием на калории, за да генерират повече телесна топлина. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да определите дали храната на вашата котка трябва да се коригира според възрастта, здравето и нивото на активност.

Поддържайте водата достъпна

Хидратацията е ключова, дори в по-студено време. Уверете се, че котката ви винаги има достъп до прясна вода. Помислете за използване на керамична или изолирана купа, за да предотвратите замръзване на водата. Някои котки предпочитат леко затоплена вода на котката през зимата, така че опитайте да предложите хладка вода.

Следете теглото и размера на порциите на котката

Хранене на котка през зимата

Следете теглото на вашата котка през зимата. Докато някои котки може да се нуждаят от допълнителни калории, други може да станат по-малко активни и да се нуждаят от по-малко. Коригирайте съответно размера на порциите, за да поддържате здравословно тегло.

Котешката храна трябва да е топла през зимата

Топлата храна на котката през зимата може да бъде успокояваща през по-студените дни. Помислете за сервиране на леко затоплена мокра котешка храна или смесване на топла вода със сухите котешки гранули. Все пак избягвайте претоплянето на храната и винаги проверявайте температурата преди сервиране.

Създайте топла среда за котката през зимата

Котките обичат топлината, така че създайте уютни места в дома си. Поставете храната им далеч от студени течения или подове. Помислете за осигуряване на топло легло, одеяла или дори нагревателна подложка (специално предназначена за домашни любимци и с контрол на температурата) на любимите им места за почивка. Това е важна част от зимните грижи за котката.

Следете за промени в поведението на котката

Котките могат да проявят промени в поведението си през зимата поради ниските температури. Внимавайте за признаци на дискомфорт, намален апетит или летаргия. Консултирайте се с ветеринар, ако забележите някакви тревожни промени в поведението или здравето на вашата котка.

Водете котката редовно на прегледи

Зимното време може да влоши съществуващите здравословни проблеми. Планирайте редовни прегледи при вашия ветеринарен лекар, за да сте сигурни, че котката ви е в добро здраве. Те могат да ви посъветват за всякакви специфични нужди, които вашата котка може да има през зимата.

Грижата за вашата котка през зимата включва комбинация от поддържане на последователен график на хранене, коригиране на диетата им, ако е необходимо, осигуряване на топлина, наблюдение на поведението им и гарантиране, че остават хидратирани. Като обърнете внимание на техните нужди и направите няколко корекции, можете да гарантирате, че вашият котешки приятел ще остане щастлив, здрав и щастлив през по-студените месеци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest