Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Обичате котки? Ето какъв човек сте!

Обичате котки? Ето какъв човек сте!

Обичате котки? Ето какъв човек сте!

Всички познаваме някой луд по котките. Някой, който винаги има 2 или 3 котки, харчи безбожни суми за тях и може щастливо да говори 15 минути (без да си поема дъх) за това какви скъпи за него вещи те са счупили, какви мебели са съсипали или как не са му дали миг покой през нощта.

Така наречените котколюбци не могат да устоят на пухкавите машини за бели, на които дори и когато ги подлудяват, не могат да се сърдят за повече от няколко минути. Всичко се прощава на пухкавите пакостници.

Проучвания показват, че освен любовта към котките котколюбците имат и някои специфични черти в характера, които ги правят уникални сред останалите собственици на домашни любимци.

Според изследване на университета в Остин хората, които обичат котки, обикновено са по-емоционални, чувствителни и интровертни. Те имат отворен ум и обичат да правят нещата по свой начин. Обичат независимостта си и удобството си.

Те също много по-лесно се привързват и се влюбват, макар и понякога да са егоистични в чувствата си.

Не на последно място, котколюбците са и интелигентни и сложни. Обичат мира, тишината, а едно от най-любимите им занимания е прекарването на следобеда с добра книга и котка, сгушена в скута им.

Някои биха казали, че хората с котки са по-интелигентни от другите любители на домашни любимци. Все пак човек трябва да има определено количество интелигентност, за да спечели доверието на котка и да го запази. Това също може да изисква търпение и упорита работа.

Не всеки харесва котките, разбира се, но ако ги мразите, много психолози съветват да потърсите професионална помощ, защото е най-малко странно да не харесваш този природен хаос, затворен в пухкава обвивка. От друга страна, ако обичате котки, експертите твърдят, че е много по-вероятно да имате стабилна психика и да сте по-устойчиви на предизвикателствата на ежедневието.

Любители на котките

Не на шега, но според изследване на университета в Амстердам около 90% от хората, които страдат от алкохолизъм и са израснали в неблагополучни семейства, мразят котките. В много случаи такива хора се смятат за подценявани. Те искат възхищение от другите, но по-често не го получават. За тях е физически трудно да се грижат за някого и да виждат спокойните и уверени в себе си котки наблизо.

В заключение, котките подобряват енергията в дома и никога няма да се установят там, където цари негативност. Ако всичко е наред в семейството, котката е чиста, мие се много, яде добре и спи сладко. Когато нещо не е наред в дома, домашните любимци започват да нервничат, мяукат, правят мръсни номера и пакостят.

Котките са страхотни домашни любимци. Те са нужни, за да възстановят баланса в душата, да подобрят аурата в къщата и да почистят енергията. Ако някой около вас не харесва котки... е винаги можем да сгрешим, но все пак вгледайте се в него по-отблизо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest