Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Интелигентни породи котки и как да ги тренирате

Интелигентни породи котки и как да ги тренирате

Интелигентни породи котки и как да ги тренирате

Игрите и тренировките са от важно значение за кондицията и доброто здравословно състояние на котките. Физическата и умствената стимулация насърчават социалното поведение на мъркащите домашни питомци.

Нуждата от тренировки за котката

Нужно е на всяка котка да се осигури място за игра, както и разнообразни играчки, стълбове за драскане и занимания в компанията на стопаните, което ще направи писаната здрава и щастлива.

Тези постановки са особено важни за малките котенца, които растат. В този момент те трябва да бъдат ангажирани и заети постоянно, тъй като видът, към който принадлежат, са активни животни с нужда от кратки и интензивни дейности за поддръжка на тялото и ума.

Как да обучим интелигентните породи котки

Съществуват много класации, които вече са установили кои породи котки са по-интелигентни, схватливи и умни и подлежат на по-лесно трениране. Всички те са по-палави и енергични, което се дължи на тяхното природно любопитство.

Как да обучим абесинска котка

Ето как да обучим интелигентните породи котки:

Обучение на Абисинска котка

Известно е, че това е интелигентна порода котки, представителите на която са силно свързани с дейностите на семейството, в което живеят. Абисинските котки се учат най-бързо на трикове и обичат височините. Могат да бъдат приучени да се изкачват по различни приготвени за целта места.

Обучение на Балийска котка

Тази умна котешка порода е много активна и обича играчките. Може да бъде тренирана да играе с различни видове котешки играчки заедно със стопаните си. Балийската котка е много сладка.

Обучение на Бенгалска котка

Как да дресираме бенгалска котка

Бенгалците са много умни животни, които си случат изключително умело с лапичките си. Пъргавите им лапки са не по-малко умели от човешка ръка. Може да се научат с тренировки да гасят и запалват осветлението, да вадят различни предмети от шкафовете.

Обучение на Бирманска котка

Тази порода е много привързана към стопанина си и обича неговата компания. Бирманската котка лесно ще се научи да придружава своя човек из цялата къща, за да запази близката си връзка с него. За хора, които обичат да бъдат постоянно с някого до себе си, бирманската порода котки е идеална да бъде научена на това.

Обучение на котка Корат

Как да тренираме котка корат
Снимка: CatTime

Тайландската порода котки корат са умерено подвижни, но пък обичат да играят интерактивни игри. Котките Корат са умни и лесно научават команди. Така че успешно могат да бъдат тренирани да донасят вещи на стопанина, да ходят на каишка, да спазват домашните правила, валидни за всички членове на семейството. Те са и много привързани към хората, с които живеят.

Вижте още умни породи котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest