Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои породи кучета се държат като котки

Кои породи кучета се държат като котки

Кои породи кучета се държат като котки

Някои хора обичат повече кучета, други са почитатели на котките и съответно имат такива домашни любимци. В дилема често изпадат тези, които обичат еднакво и едните, и другите, но по някаква причина не могат да отглеждат едновременно представител и на двата вида животни.

В такъв случай също има подходяща опция - да се отглежда куче, което има темперамента на котките. Звучи невероятно, но такива породи съществуват. Ето някои кучешка с котешки характер:

Манчестър териер се държи като котка

Тази порода е много лоялна като кучетата, но обича да се гушка в стопанина си, подобно на котките. Понякога манчестър териер гони мушици и дори мишки точно като котка.

Басенджи е с котешки характер

Характерът на басенджи много наподобява на котешкия, но подобно на кучетата то много държи на своя стопанин. Така че в негово лице човекът ще има съчетание от най-доброто от кучето и котката, като си взема това куче с котешко поведение.

Италианската хрътка е с котешки маниери

Италианската хрътка се държи като котка

Това елегантно куче е много любящо и обсипва стопанина си с нежност и любов също като котка, но е бързо и дългокрако като всеки представител на хрътките.

Уипет напомня на котка

За много стопани на кучета непрекъснатите дълги разходки, от които се нуждаят кучетата, са най-неприятната част от отглеждането им. Породата уипет е точно за такива стопани. Кучетата предпочитат да си прекарват деня, излежавайки се у дома, подобно на писаните.

Пуделите са като котки

Това сладко и привързано кученце прилича не само по характер, но и по външност на котките. То е любвеобилно и привързано към стопанина и към дома. Не заема повече място от една котка.

Норвежки лундехунд се държи като котка

Породи кучета като котки

Норвежкият лундехунд е рядка порода северно куче. Било е на косъм от изчезване и днес се среща рядко, поради което е малко познато. Породата обаче е много интересна и заслужава да бъде опозната. Това куче е истински акробат. То се катери ловко по скалите и е гъвкаво куче като котка.

Планинско куче от Нова Гвинея е като коте

Това също е много рядка порода пеещо куче, което се среща вече само в диво състояние. Кучетата обаче са били опитомени от хората, но в последствие се връщат към дивия си начин на живот. Отличават ги звуците, които издават, наподобяващи пеенето на китовете.

Тъй като оцеляват в тежки планински условия, тези кучета са развили нужната анатомия и умения - ставите е гръбнакът им са много подвижни и освен че пеят, могат да се катерят по дърветата и да скачат като котки. Изследователите се надяват, че планинското куче от Нова Гвинея отново може да бъде опитомено и да заеме мястото си на домашно животно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest