Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Породи котки с ловкост и ловна мощ

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Представата за котка винаги включва грациозно тяло с идеална аеродинамична форма, бързина и ловкост, както и представа за ловна мощ и ловкост, когато се наблюдава животното по време на преследване на плячката. Последното важи не само за дивите котки, но и за домашните питомци. Котката е съвършен ловец и това доказват дори ленивите и вечно дремещи домашни любимци.

Ето кои са първенците по скоростно бягане, ловкост и атлетични възможности, съчетани с ловни умения сред котаците.

Египетски мау

Това е атлетична и пъргава котка, която може да бяга със скорост от 50 километра в час, осигуряващи на породата първото място сред най-бързите домашни писани. Египетски мау са изключително пъргави и скачат до 1.5 метра височина, което ги прави невероятни ловци в преследването на плячка.

Абисинска котка

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Трудно е да се намери представител на тази порода Абисинска котка, дремещ спокойно на мястото си. Тези котаци са много подвижни и постоянно са в движение. Енергични, атлетични и ловки са определенията за породата, която може да настигне всяка мишена, която преследва.

Бенгалска котка

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Бенгалска котка, освен че е много подвижна, обича да се катери на високо, може и да скача на земята от неподозирана височина. Стига да реши, че плячката си заслужава.

Савана котка

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Тази порода е кръстоска между африканска дива котка и домашни котки като външно прилича повече на дивите си роднини. Савана носи и техния нюх към лова, а това качество, съчетано с атлетизъм и ловкост я нарежда сред добрите ловци в царството на домашните котки.

Руска синя котка

Породи котки с ловкост и ловна мощ

Способността за безшумно придвижване, добрият нюх към лова са качества на синята руска котка. Тя е не само добър домашен приятел на малки и големи, но и ловец на мишки.

Мейн Куун

Породи котки с ловкост и ловна мощ
Снимка: ClaudiaWollesen/pixabay.com

Нежният гигант сред котките показва и отличен нюх за лов. Макар че има внушителни размери, тази котка показва неочаквано добра подвижност и с невероятни скокове стига до плячката. Някои от представителите на породата са безразсъдни ловци, които преследват плъховете в студ и горещина, на дълги разстояния.

Вижте още:

- Кои породи котки ловят най-много мишките?

- Породи котки с най-проклет характер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest