Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Три животоспасяващи команди за всяко куче

Три животоспасяващи команди за всяко куче

Три животоспасяващи команди за всяко куче

Собствениците на домашни любимци обикновено обучават куче на хигиенни навици или се опитват да коригират проблемно поведение, но обучението може да направи повече от това. Няколко ключови команди за кучета може един ден да спасят живота на вашето куче.

А кои са най-важните команди за кучета?

Има три команди, които вярвам, че са задължителни - за собствената си безопасност и безопасността на други хора и кучета, с които влиза в контакт.

Въпреки че има много, три са основни кучешки команди и са особено важни: „остани долу“, „пусни го“ и „ела“. Не само всяко куче трябва да е запознато с тези думи, но и да ги изпълнява навсякъде и по всяко време.

Команда Долу

Куче, което остава на място и ляга на земята, независимо от разстоянието от собственика си, ще може по-добре да избегне опасността. Кучетата за търсене и спасяване са научени да реагират на тази команда, дори ако тичат с максимална скорост към жертва или са върху купчина отломки. Домашните кучета имали ползи за собствената си безопасност от това обучение.

Има случаи, когато кучето ви може да се окаже в опасна ситуация, но ако го повикате при себе си, това всъщност може да създаде по-голяма опасност (например вие сте от едната страна на улицата, а вашето куче е от другата и идва кола). Ако му наредите "остани долу", можете да го предпазите от пътя и колите, докато успеете да стигнете до него.

Команда Долу

Команда Пусни

Ежедневните домакински предмети могат да бъдат опасни за кучетата - дамското бельо е често срещана причина за задавяне, други типични причини включват пилешки кости и сърцевини от ябълки. А най-често срещаните опасности от отравяне за кучета са лекарствата за хора - дори едно хапче може да има опустошителни ефект върху кучето.

Ето защо кучешката команда пусни е толкова важна: Ако кучето не е добре обучено на тази команда, то може да играе да се пази и да глътне предмета, преди да можете да го вземете. Куче, което разбира „пусни го“, ще пусне предмета, който след това може да бъде отнет, предотвратявайки потенциално бедствие.

Команда Ела

Кучетата често не обръщат внимание на потенциалните заплахи около тях, като трафик или отровни растения, и могат лесно да изпаднат в опасни или смъртоносни ситуации.

Обучете кучето ви винаги да идва, когато го повикател. Може да помогне за минимизиране на опасностите особено ако е склонно да изтича навън или да се изплъзне от повода - или такова, което просто е любопитно за света около себе си.

Команда Ела

Дори и най-добре обучените кучета могат да се окажат в опасни ситуации. Изпълнението на команда може да се окаже животоспасяващо.

Вижте още:

- Как да научим кучето да сяда;

- Защо кучето игнорира командите;

- Основни команди за кучета;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest