Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Защо кучето пие вода от тоалетната?

Защо кучето пие вода от тоалетната?

Защо кучето пие вода от тоалетната

Необяснимо за хората, някои кучета обичат да пият вода от тоалетната. Всъщност повечето лаещи четириноги не биха се отказали от такъв навик, те го смятат за напълно допустим.

Причините за поява на такова желание могат да варират - от любопитство, през привлекателна за тях миризма до липсата на вода в тяхната купичка. Върху какво трябва да помисли собственика при такова стечение на обстоятелствата?

Опасна ли е водата от тоалетната за кучето?

За тоалетната се ползват почистващи средства, които не са консумация и някои от тях са токсични за кучето. За кучето е опасно, тъй като ще погълне някои от тях. Ако е ползван почистващ разтвор, ще се наложи кучето да бъде консултирано от неговия ветеринар.

Как да накараме кучето да спре да пие от водата в тоалетната?

Кучето пие вода от тоалетната чиния

Постоянната борба за ограничаване на достъпа на кучето до банята е изтощителна. При обучението трябва да се предвиди и опцията да се влияе ефикасно на животното при подобни случаи.

Отделно собствениците могат да вземат някои мерки, зависещи изцяло от тях. Например да се държи тоалетната чиния винаги затворена. Така ще спрат кучето да пие вода от тоалетната. По-находчивите животни се опитват да я вдигат, но малко от тях успяват винаги да го постигнат. Това може да ги откаже.

Купичката с вода може да се направи по-примамлива, може дори да се сложи фонтан за домашни любимци с постоянно течаща вода. Тази опция се посреща с ентусиазъм както от кучетата, така и от котките. Животните се очаровани да пият от течаща вода от тоалетната, тъй като в природата животните обикновено пият от такива места, а и циркулиращата вода им е интересна.

Водата за кучето винаги трябва да е прясна и чиста, а може да се сложат няколко съдчета на различни места, за да са удобни за ползване, както и на различна височина. Съдове от различен материал - порцеланови, метални, глинени е възможност животното да бъде заинтригувано и подтикнато да опита и водата.

Куче

Водата през деня не само трябва да се сменя няколко пъти, но и съдчетата трябва да бъдат идеално чисти. Не само хората обичат да се хранят и пият от чисти съдове, домашните любимци също се впечатляват от добрата хигиена.

Вижте още:

- Как да обезопасим дома за кучето;

- Токсични растения за кучето;

- Отровни храни за кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest