miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои кучета се скубят най-много?

Кои кучета се скубят най-много?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Кои кучета се скубят най-много?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Линеенето (падането на козината) при кучетата е естествено явление. Но при някои породи се наблюдава повече, отколкото при други. Кои кучета се скубят най-много?

Немска овчарка

Немските овчарки са една от най-популярните породи кучета в света. Те са умни, лоялни и са страхотни домашни любимци.Но те също са известни с това, че линеят силно. Факт е, че плътната им двойна козина се променя през цялата година.

Лабдрадор ретривър

Те са приятелски настроени, енергични и са страхотни семейни домашни любимци. Лабрадорите имат гъста, водоустойчива козина, която се променя през годината, но линя още по-силно през пролетта и есента. Ако искате да поддържате дома си в ред, срешете домашния си любимец 3-4 пъти седмично.

Акита ину

Акита

Акита (като шиба ину) са голяма, мощна порода, която линя силно. Те станаха популярни благодарение на усмихнатото си лице и плюшен вид. Но си струва да се има предвид, че козината им пада през цялата година и изисква внимателна и редовна грижа от собственика.

Далматинец

Въпреки че е късокосместа порода, без четкане животното ще отдели много косми. За да направите това, се препоръчва да използвате меки гумени четки, за да не повредите деликатната кожа.

Померан

Померан

Малко и сладко куче е любимото на много жители на града. Померанът има пухкава козина с плътен подкосъм. Козината се нуждае от постоянна грижа: разресване 2-3 пъти седмично и посещение на фризьор няколко пъти в годината. Преди да вземете кученце, имайте предвид, че те са сред породите, които се скубят най-много.

Чау чау

Чау-чау е голяма порода, която линя силно и изисква ежедневно подстригване. Четкайте козината им редовно, за да избегнете заплитане.

Аляски маламут

След като тази порода е била използвана в тежки условия като шейни и работни кучета. Въпреки че много от тях вече не живеят в мразовити условия, те все още запазват двойна козина. Козината се променя през цялата година, така че е необходимо ежедневно разресване. И особено в периода на много скубане на кучето.

Вижте също: Кои кучета се скубят най-малко

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest