miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Безопасно ли е да отглеждаме немска овчарка и дете заедно

Безопасно ли е да отглеждаме немска овчарка и дете заедно

Безопасно ли е да отглеждаме немска овчарка и дете заедно

Обикновено се счита, че немските овчарки обичат децата и са безопасни за тях. Но нека да разгледаме подробно няколко варианта на отглеждането на дете и куче от тази порода в един дом.

Немската овчарка и новороденото бебе

Ако вече имате немска овчарка и сте на път да имате бебе у дома, вашето куче може да се научи да обича и защитава и новият малък члена на семейството. Немските овчарки са естествено любопитни към бебетата. Те са пълни с нови звуци и миризми, които вашето куче да открие.

Ако научите кучето си, че този нов малък човек е част от вашето семейство, то ще приеме и обича бебето точно както всички останали. Немските овчарки са склонни да имат нежно и любящо разположение, когато става въпрос за бебета. Докато бебето ви расте, учете го на уважение към кучето. Нежното галене и зачитането на пространството на кучето може да бъде нещо, което детето ви знае от първия ден.

Но, винаги наблюдавайте вашето куче и бебе и не ги оставяйте сами заедно! Макар немската овчарка да е известна с това, че обикновено е безопасна с деца, никога не е добра идея да оставяте което и да е куче само с бебе. Дори това, което кучето възприема като нежна игра, не е нещо, с което новороденото може да се справи, така че винаги присъствайте, когато позволявате на вашето куче да общува с вашето дете.

Немската овчарка като нов член на семейството

Когато хората доведат куче в дома си и вече имат деца, те обикновено казват, че кучето трябва да се държи добре с децата. Това, което обаче е също толкова важно и често пренебрегвано, е фактът, че вашите деца също трябва да бъдат добри с кучето.

Колкото и да трябва да тренирате и социализирате кучето си, вие също трябва да научите децата си, че кучето е нов член на семейството и трябва да бъде уважавано като един от вас. Повечето кучета няма да търпят деца да ги дърпат за ушите или опашката например. И когато след това кучето реагира по агресивен начин, семейството бързо се отървава от него.

В действителност никое куче, включително немската овчарка, не трябва да се използва като играчка за децата. Това е живо същество, което разчита на вас да се грижите за него и да го пазите. Да позволявате на децата да дразнят, ритат, удрят, пляскат, скачат върху него или по друг начин да измъчват кучето означава, че вероятно не трябва да имате куче.

Дете и немска овчарка

Ако не бихте позволили на децата си да правят това едно на друго, не им позволявайте да го правят на семейния домашен любимец, без значение какъв вид имате. Нечестно е към което и да е животно да бъде поставено в това положение.

Ако целта ви е да отглеждате немска овчарка, на която да имате доверие относно децата си, уважението от самото начало е от първостепенно значение. Уважителната социализация върви и в двете посоки. Вашето куче ще уважава вашите деца, ако вашите деца уважават кучето.

Социализацията е важна за отношенията с децата

Колкото по-рано, толкова по-добре, когато става въпрос за социализиране на вашата немска овчарка. Ако избирате кученце, това е много добър начин да сте сигурни, че вашето куче ще бъде приятел на децата ви. Запознавайки ги, когато са малки, означава, че вашето куче и деца вероятно могат да израснат заедно и винаги ще се гледат един на друг като на членове на семейството.

Ако искате да осиновите по-стара немска овчарка, опитайте се първо да разберете за произхода и. Отгледана ли е в къща с деца? Виждала ли е някога деца? Ако познавате някой, който иска да прибере немска овчарка, но кучето никога преди не е виждало деца, процесът на социализация с вашите деца може да отнеме много повече време. Децата имат действия, звуци и миризми, които може да не са голяма работа за куче, което е отгледано с тях, но могат много лесно да изплашат куче, което не е свикнало с тях. Не всяко куче автоматично обича децата.

Връзка между физическа активност и поведение

Вашата немска овчарка се нуждае от известно количество упражнения всеки ден, за да бъде доволна. Идеалното време е поне час, но ако можете да осигурите повече от това, още по-добре. Ако не получат това време за упражнения и игра, те биха могли да се обърнат към някои нежелани поведения, като унищожаване на предмети, прекомерен лай и прекалено грубо отношение към децата.

Това е куче, което трябва да изразходва енергия и ако има натрупана допълнителна енергия, може да бъде необичайно нервно и рязко с децата. Дори и да е само развълнувано, това може да се превърне в събаряне или скачане на дете по груб начин. Прекалено възбудено куче с такъв размер около малки деца никога не е добра комбинация. Ако децата ви са твърде малки, за да излязат навън и да играят с кучето, за да се изморят, тогава трябва да се уверите, че осигурявате на кучето си необходимата физическа активност.

Когато ядете или спите

Да уважавате кучето си също означава да научите децата си да му позволяват да прекара време далеч от тях. Ако забележите, че вашата немска овчарка се опитва да се отдели от децата и да легне и да си почине, оставете му времето, без да бъде безпокоено. Ако кучето вече спи, не позволявайте на децата ви да го стреснат и да го събудят или рязко да го докоснат, когато то не осъзнава какво се случва.

Безопасно ли е да отглеждаме немска овчарка и дете заедно

Когато немската овчарка яде, оставете времето да яде на спокойствие. Обучението на децата, че времето им за хранене не трябва да бъде прекъсвано от кучето и времето за хранене на кучето не трябва да бъде прекъсвано от тях, е начин да запазите пространството на всички уважавано и безопасно.

Дали ще приемете немската овчарка като член на семейство с деца можете да прецените сами. Но ако се грижите правилно за кучето и научите и децата си на това, то няма да има никакъв проблем между тях.

Вижте още:

- Характер на немската овчарка;

- Колко живеят немските овчарки;

- Обяви и цени за немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest