Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Защо кучетата спят в краката ни?

Защо кучетата спят в краката ни?

Защо кучетата спят в краката ни

Кучетата се държат странно понякога, но желанието им да са близо до стопанина си и да спят в краката му не се приема като тяхна странност, а по-скоро като обичайно кучешко поведение.

Защо кучетата спят в краката ни? Макар да не са правени специални изследвания по въпроса, всичко изглежда пределно ясно. Кучето се опитва за пореден път да докаже пълната си привързаност към своя стопанин, с което качество тези четириноги са наистина прословути. Лаещите ни питомци използват всеки възможен случай, за да са близо до своя собственик.

Принципно кучетата обичат да спят настрани или свити на кълбо. Така си почиват. Като кучето легне в краката на стопанина си, лаещият домашен любимец получава топлина и комфорт, а е известно, че кучетата инстинктивно се стремят към удобства.

Краката ви, където вашият питомец си почива блажено, му осигуряват едновременно топлина и близост. Това е синоним на пълното щастие за него.

Малките кучета по-често се качват на леглото на стопанина, където намират спокойствие и уют в краката му. За едрите е по-сложно, затова те по-често лягат, подпрени на гърба на собственика или направо се качват върху него.

Много кучета се нуждаят от собствено убежище, а краката на стопанина осигуряват не само удобство, но и гарантирано убежище, при това топло и безопасно.

Ако животното тича да се сгуши в краката на стопанина си, това може да е също знак за тревога или страх, които изпитва. Но може да е израз на подтика му да пази своя господар, ако смята, че нещо го застрашава.

Кучета

Кучетата, които са привързани към своите стопани, харесват техния аромат. Той им носи усещане за спокойствие и релакс. Когато се настани в краката на своя собственик, най-добрият приятел на човека усеща осезаемо миризмата му и това му носи спокойствие и радост от близостта с любимия човек от семейството.

Затова всеки път, когато кучето е в краката ви, независимо дали на пода, или под завивките в леглото, това го прави щастливо и не бива да бъде прогонвано. Моментите като този за него са безценни, каквито са за нас най-скъпите ни мигове, които искаме да задържим дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest