Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на дете и бигъл заедно

Отглеждане на дете и бигъл заедно

отглеждане на дете и бигъл
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Всяко семейство в някакъв момент обмисля да вземе за детето си приятелче - домашен любимец от животинското царство. Отношенията, които се създават между детето и животното имат само положителна страна - учат малкия човек да се грижи за други живи същества, учат го на любов и всеотдайност. Това важи с особена сила за кучетата.

Каква порода куче да изберем за детето е обикновено първият въпрос. Дали бигълът е подходящ за отглеждане наред с малчугана?

Бигълът е порода ловно куче, което лесно се привързва към стопаните, обича човешката компания. От тази гледна точка е подходящ избор. Има обаче още много фактори, които трябва да се вземат предвид.

За породата бигъл апартаментът, в който се отглеждат повечето деца, не е най-подходящата среда за живот, тъй като породата обича да е навън. Този факт обаче си има положителна страна.

Макар кучето бигъл да не е хиперактивно, то предпочита играта сред природата, което означава, че ще увлича по-голямото дете да прекарва повече време в игри навън, а това със сигурност ще има положително въздействие върху здравето и кондицията му.

Бигълът не е агресивно куче, то се чувства добре сред себеподобни и не би създало конфликтни ситуации, когато е навън с детето. В домашна обстановка, бигълът ще следва малчугана навсякъде, ще му се радва и ще показва огромната си любов и привързаност по всякакви начини. Възможно е обаче да му стане другар не само в игрите, но и в белите, така че контролът над двете другарчета трябва да бъде доста строг.

бигъл

Може ли да се повери кучето на детето за самостоятелна разходка?

Отговорът на този въпрос зависи от възрастта и компетенциите, които е развило детето, както и от степента на стиковането между тях.

Съществуващите рискове са от внезапно последване на ловна следа от страна на бигъла, който има много силен ловен инстинкт и детето може да не съумее да го удържи. Воденето на повод също изисква предшестващи тренировки с участие на възрастен, преди да тръгнат сами навън.

В цялостен вид отглеждането на дете и бигъл е добра идея, стига възрастните да направят така, че детето и кученцето да пораснат заедно от най-ранна възраст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest