Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Хранителни добавки за папагали

Хранителни добавки за папагали

Хранителни добавки за папагали

Папагалите са едни от най-интересните и енергични домашни любимци. Те са пъстри, изключително активни, социални и интелигентни. Те имитират човешките поведенчески характеристики, затова се отличават със своята развита емоционалност и особености в характера.

Именно поради тяхната различна енергия, папагалите печелят все повече привърженици и се превръщат в едни от най-желаните домашни любимци. Отглеждането на папагали е сходно с останалите животни – хранене, вода, игра, почистване на клетката и достатъчно внимание.

За да бъдат вашите папагали все толкова активни и енергични, то е добре да закрепвате техния имунитет и оптимално физическо здраве, като им давате хранителни добавки.

Хранителните добавки за папагали се предлагат под формата на гранули, които съдържат ценни естествени съставки, подкрепящи имунната система на птиците. Ето какви са най-често срещаните съставки в хранителните добавки и за какво спомагат те:

- Бентонитова глина.

Това вещество притежава ценни катионни свойства. То се среща в почти всяка хранителна добавка за папагали в комбинация с други ценни вещества. Основната му функция е да спомага за оптималното развитие на птиците.

- Калций.

Основното свойство на калция в храненето на папагала е да укрепва костите и да действа благоприятно върху развитието на телесната тъкан. Освен това, калцият успешно поема токсичните вещества и съединения, съдържащи се в растителните храни или в околната среда.

- Пясък от стриди.

Папагалите се нуждаят от консумацията на смлени разтворими песъчинки. Пясъкът от стриди е лесно смилаем и представлява ценен източник на калций. Основната му функция е да укрепва костите, ноктите и клюнът, както и да поддържа оптималното здраве на папагала. Друго ценно свойство на пясъкът от стриди е, че има съществена роля в подобряване качеството на яйцата на папагалите.

- Аминокиселини.

Папагали

Аминокиселините метионин и холин са страхотна комбинация в хранителните добавки за папагали. Тяхната основна роля е да предпазват бъбреците и черния дроб. Освен това, тези аминокиселини спомагат за благоприятния растеж на младите папагали.

- Спирулина.

Спирулината представлява вид микроводорасли, които се предлагат под формата на сух прах. Тяхната функция е да закрепят имунитета на птиците и да се грижат за оптималното състояние на перата на папагалчето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest