miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Бездомна котка си намери дом в училище

Бездомна котка си намери дом в училище

Бездомна котка си намери дом в училище
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Котките са невероятно умни и съобразителни същества. Разкази за тяхното уникално разбиране за отношенията им с хората могат да бъдат намерени всекидневно.

Подобен интересен разказ идва от Турция, където бездомна котка си намерила чудесно място, което да превърне в свой дом. Става въпрос за начално училище, намиращо се в западната част на Турция. Умната котка бързо печели симпатията на малчуганите и сега е талисман на училището. Нейната история е станала известна благодарение на информационните агенции в южната ни съседка.

Те съобщават, че в начално училище Караоглу в град Шехзаделер в провинция Маниса, западна Турция, за бездомната котка се грижат децата, които са нарекли своя любимец Уйкуку, което значи Спящ.

Спящият се радва на грижите на децата, които го хранят и обожават. Котето обича да се припича на слънце, а през междучасията играе с малките си приятели.

Докато децата учат, котката се забавлява да яде, да играе, или да седи на топлия радиатор, а понякога заспива на чиновете.

Учителите нямат нищо против новия ученик, защото той е причина децата да посещават училище с ентусиазъм. Котето било пуснато в училищната сграда, за да не остане навън на студено и така неусетно станал талисман на цялото училище. Според учителите развиването на любов към животните е част от образованието на децата, затова те с радост приемат Спящия като част от заниманията в училище.

Децата се радват на компанията на котката в часовете е казват, че понякога тя дори слуша уроците на учителя заедно с тях.

Подобни любопитни съобщения са не просто весели случки от ежедневието, но повдигат въпроса за нуждата от включване на нашите мълчаливи спътници в ежедневието - домашните ни любимци във възпитанието и образованието на децата.

Защото грижата и обичта към животните се учат и култивират в естествени условия като това в училище. Там освен научни знания, децата може да научат и един важен житейски урок - истински отличници са тези, които обичат всички живи същества и се грижат всеотдайно за тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest