miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Възпитание и обучение на английски булдог

Възпитание и обучение на английски булдог

Възпитание и обучение на английски булдог
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Английският булдог е популярен домашен любимец заради спокойния му нрав и солидарния му характер. Това е добра основа за работа на треньора, обучаващ и възпитаващ това животно. Не бива да се забравя обаче, че породата е бавна, както по отношение на двигателна активност, така и на възприемане.

Английският булдог бавно и трудно възприема и запомня кучешките команди, но пък нещо вече заучено, се помни дълго. Затова при избора на тренировъчен процес е подходящо да се приложат основните принципи за възпитание на кучетата.

Те са избор на подходящо време за занимания - кучето не е добре да се тренира веднага след разходката, защото концентрацията му ще е слаба. В идеален случай това трябва да се случи 2-3 часа след хранене и 15-20 минути след началото на разходката..

За да се насърчи английският булдог да изпълнява команди, е добре това да става с похвали, които понякога са по-добри от най-вкусното лакомство. Естествено любимите бисквитки или някаква кучешка храна вършат много добра работа.

Основните команди може да започнат да се тренират веднага след като социализацията е дала резултат и кучето се ориентира добре в околната среда. Не бива обаче да се заучават повече команди едновременно, защото булдогът се затруднява от много изисквания наведнъж.

Английски булдог

Трябва постоянно да се държи сметка, че това животно никак не е активно, не обича и не може да прави по-сложни физически упражнения и разходките в спокоен режим са единственото усилие, което то толерира.

Горещините също са фактор, на който трябва да се обърне внимание. Булдогът не понася горещината и в такова време обучение и тренировки са изключени. Остава като необходимост само разходката и то в подходящи часове.

Не може да се очаква от английския булдог да научи различни номера и да ги изпълнява за радост на домакините. Дресурата не е неговото амплоа, но може да се разчита, че ще бъде послушен и отзивчив член на семейството, спокоен и добродушен, винаги добронамерен и лоялен към стопаните. Тези качества са заложени в характера му, но се култивират и възпитават от човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest