miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»С какво да храним рибки тетри?

С какво да храним рибки тетри?

С какво да храним рибки тетри
Снимка: martin_hetto/pixabay.com

Ако търсите спокоен и тих домашен любимец, то се оказва, че рибките за аквариум са перфектното решение за вас. Те изискват минимални, но правилни грижи, а в замяна ви даряват със своето красиво присъствие.

Един от най-подходящите видове рибки са тетрите. Те са красиви, с ярки цветове, имат спокоен характер и се социализират лесно. Освен това, не са особено капризни и изискват малко усилия, за да бъдат отглеждани.

Храната е важен аспект от грижата за всяка риба, затова трябва да му обърнете специално внимание. Предимството на рибките като домашни любимци е, че те са издръжливи на глад и това ви улеснява значително, когато не можете да бъдете непрестанно около тях.

Тетрите са всеядни риби, което значи, че храненето им няма да ви създаде трудности. Вие сами можете да прецените дали да ги нахраните със замразена риба, жива храна или суха. Тяхното правилно развитие зависи от балансирания режим на хранене на тетрите, затова е препоръчително да им осигурявате спанак, броколи, сух фураж, червейчета или др.

Любимото ястие на този вид риби е определено ракообразната дафния, затова можете да го включите в режима на храненето им. Други алтернативи са циклопите, артемията и кортерето. Освен това, можете понякога да храните тетрите с трохи от хляб или оскърбени херкули.

Хранене на рибки тетри
Снимка: balzekaitegita/pixabay.com

Важен съвет е да избягвате храненето с тубул. На първо място, този филтър съдържа изключително опасни вещества и патогенни бактерии, което може да причини болести на рибките. Освен това, самата тръба е мастна, което увеличава риска от натрупване на мастни образования в организма на тетрите.

Характерно за тези рибки е, че обичат да се хранят с малки гранули или с храна на люспи. Можете да се снабдите с тях от всеки магазин за домашни любимци. Препоръчително е да храните тетрите 2 пъти в деня под формата на малки порции.

Повече от това може да причини нежелано затлъстяване на рибките, затова не е препоръчително да превишавате честотата. Важно е предоставените порции да бъдат изядени изцяло, като това трябва да се случи в рамките на 2-4 минути. Ако не са, то това е индикатор, че порцията е твърде голяма и трябва да намалите количеството на храната на тетрите.

Ако и вие мечтаете за такива красиви любимци, вижте обяви и цени за рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest