Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на английски булдог

Характер и поведение на английски булдог

характер на английски булдог
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Английският булдог е куче, което с външността си заблуждава силно околните. То е мощно и силно като физика, има свъсено и заплашително изражение, но този им вид изобщо не съответства на характера им. Грубата конструкция на тялото и недоволното изражение крият приятелски, общителен и лоялен характер, с който се характеризира това едро и мощно животно.

Отношението към хората от семейството от страна на английския булдог е дори много чувствително. Ако тонът на гласа на стопанина е остър, кучето може да реагира предизвикателно. Въпреки огромната привързаност към хората, тези животни пазят някаква доза инат и упоритост. Може да игнорират команди, ако са остри или кучето не разбира смисъла на това, което се изисква от него.

Ако хората успеят да спечелят сърцето на своя домашен любимец, няма по-любящо и възпитано куче, с добродушно и спокойно поведение. Това прави английският булдог популярна порода за домашно отглеждане, защото с него спокойно може да се иде на ресторант или в хотел.

Тези едри кучета са чудесни приятели на децата вкъщи, защото се разбират отлично с тях и са им чудесни другари в игрите. Трябва да се наблюдават най-малките по време на игра с кучето, защото животното е много силно и едро и може да се получи неприятен сблъсък с малко дете.

поведение на английски булдог

Ако бъде оставен да си играе сам, този гигант едва ли ще прояви ентусиазъм, защото е склонен към мързелуване и предпочита да се изтяга на спокойствие. Ако бъде спечелено вниманието му за някоя игра обаче, ентусиазмът на английския дог е наистина заразителен.

Тези забележителни кучета съчетават в себе си склонен към комфорт и флегматичност нрав с активност и страст, които заразяват и околните хора и животни. Противоречивата му натура го прави интересен за съжителство и в същото време вдъхва чувство на надеждност и сигурност с добродушното си сърце.

Необходима е сила и твърдост от страна на човека, за да може да води това силно животно, а поради тези му отличителни особености трябва да има и неговата безрезервна лоялност и преданост. С любов и отдаденост те се печелят лесно при тази порода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest