Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Аристократични породи котки

Аристократични породи котки

Аристократични породи котки
Снимка: Purrfect Cat Breeds

Грациозност е най-точно намереното определение за всички представители на семейство Котки. Всяка домашна писана се вписва в това описание, но някои от тях се отличават с подчертано меки, изящни движения и невероятно красив или екзотичен външен вид.

Те са истински аристократи сред котешкото войнство и заслужават да им се обърне специално внимание, защото техните собственици обикновено са не само запалени любители на мъркащите красавици, но и отлични познавачи на чистокръвните породи. Сред тях са истинските аристократични котки. Ето някои от тях, заслужаващи това наименование.

Тайландска бирманска котка

Тази порода котки се смятат за свещени и монасите от манастира в Тайланд им отдават почит. Трудното обучение на котките се дължи на сложната смесица от различни характеристики. Те са нежни, активни, весели, но и спокойни, внимателни и послушни. Освен това притежават редкия усет да не се натрапват. Французите неслучайно казват за тях, че са Ролс Ройсът на котките. Бирманските котки наистина се държат като аристократи - издържат да бъдат носени дълго на ръце и се нуждаят от общуване с хората, на което отговарят, използвайки различни интонации на кадифения си глас.

Каквото и да прави бирманската котка - да играе, да се храни или да се излежава, тя го прави с неподражаемо изящество и деликатност. Като истински аристократ.

Серенгети

Породата Серенгети е хибрид между ориенталска и бенгалска котка. Отгледана е в края на миналия век. Притежава всички качества на чистокръвните породи- като се започне от ушите и дългите крайници, елегантния петнист цвят и се стигне до гъвкавата силна физика. Те имат и прекрасен характер, отлична адаптивност към всякакви условия, винаги са спокойни и отмерени.

Као мани - диамантено око

Као мани е аристократична порода котки

Тази порода е с впечатляващо родословие. Као мани са с благороден и аристократичен външен вид, в който правят впечатление дълбоките им красиви очи и снежно бялата копринена козина. Очите им имат необичаен цвят, често едното е наситено небесно синьо, а другото изумрудено зелено. Тази порода е умно умна.

Котка бурмила

Породата е хибридна, от бирманска и персийска котка. Котката бурмила изразителен външен вид и сребриста козина. Отгледана е случайно в началото на 80-те години. След кратко време сред европейските аристократи, тя е вече много популярна.

Чаузи

Чаузи също е хибрид между абисинска котка и рис. Основни характеристики на породата аристократична котка са късата козина, големите уши и дългите крайници, които я правят особено изящна. Всички котки чаузи са много умни, грациозни и красиви. Разбират се както с деца, така и с други животни.

Савана

В момента тази порода е най-скъпата от всички. На пръв поглед е дори трудно да се допусне, че тази котката Савана е способна да живее в дом. Но те са много общителни създания и се чувстват добре в дома, където оставят впечатление на истинските господари, защото веднага създават впечатление на аристократи. Чувстват се добре в голямо пространство точно като благородниците.

Към тази група принадлежат също добре познатите ни персийски, британски котки, мейн куун и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest