Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Каква порода котка да избереш според зодията си?

Каква порода котка да избереш според зодията си?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Каква порода котка да избереш според зодията си

Котките се различават както по външен вид, така и по характер. Същото е и с хората от различните зодиакални знаци. Каква порода котка да изберем според зодията си?

Овен: Сибирска котка

Овенът е известен със своята безстрашна натура. Тези хора знаят какво искат и ще направят всичко, за да го получат. Освен това са авантюристични и не обичат рутината. Това означава, че домашният им любимец трябва да се приспособи към този начин на живот. И коя котка пасва по-добре от сибирската котка? Те са игриви, приятелски настроени, приключенски и изискват малко грижа.

Телец: Регдол

Телецът е артистичен и обича красотата, лукса и уникалните неща. Това обаче не означава, че тези личности са суетни. Телците са лоялни и надеждни, нетърпеливи да обсипят близките си със същия лукс, който толкова обичат. Котката, която пасва идеално на тази зодия, е регдол. Тази екзотична котка излъчва красота и лукс, но не се страхува да си изцапа лапите. Подобно на Телците, тези котки са много лоялни към стопаните си, което ви позволява да развиете много силна връзка. В допълнение, са много добри в усещането на емоции, което е добре за Телеците, които невинаги показват чувствата си.

Близнаци: Американска късокосместа

Близнаците са интелигентни и любопитни типове. Освен това те са много социални и могат да планират и организират добре. Това понякога ги прави малко плашещи спрямо другите. Близнаците често имат „две личности“: социалната им страна и срамежливата страна, която може да се появи изведнъж. Американската късокосместа е абсолютно същата. Те са интелигентни, приятелски настроени и игриви, но понякога предпочитат усамотението. Те ще ви уведомят, когато имат нужда от време за себе си, нещо, което Близнаците ще разберат много добре.

Турски ван

Рак: Турски ван

Турският ван е рядка порода и знае своята стойност. Същото можем да кажем и за зодия Рак. И така те също очакват подходящите грижи. Тези котки могат да се подразнят, ако не получават достатъчно внимание, но за щастие Ракът няма проблем с това: има повече от достатъчно любов, която да дава.

Лъв: Абисинска котка

Лъвовете са личности с много лидерски качества. Те обичат да контролират и са добри в насочването на другите. Знаят как да правят нещата правилно. Такава мощна личност се нуждае от мощен домашен любимец, а това е абисинската котка. Поради уникалния си вид, тази порода котки веднага се откроява, подобно на своя стопанин.

Дева: Балийска котка

Девата винаги иска всичко да е в топ форма. Поради своята мания за съвършенство тези хора могат да са малко упорити. Те също така се грижат много за близките и любимците си. Перфектният другар за Девите е балийската котка. Това е една от най -интелигентните породи котки, така че идеално се вписва в образа, който Дева иска да поддържа.

Везни: Персийска котка

Персийска котка чинчила

Везните обичат хармонията, красотата, лукса и баланса. Това ги прави не само перфекционисти, но и понякога суетни. Те искат всичко, което правят в живота, да бъде в баланс: не прекалено общителни, но и не твърде срамежливи. Коя котка се вписва в този баланс? Персийската котка, разбира се. Тези котки са красиви и имат спокойна личност. Те предпочитат да лежат тихо в рамката на прозореца или да се отпуснат в скута ви.

Скорпион: Бирманска котка

Скорпионите имат мистериозна, непокорна и интелигентна личност. Те са пълни със страст, но показват този огън само на няколко души, които са близо до тях. Бирманската котка е приятелска, игрива и емоционална като Скорпиона. Тя не просто приема никого за свой собственик, но когато го прави, дава всичко от себе си. Тези писани дори могат да станат малко ревниви. Бирманските котки не се разбират много добре с други животни в къщата. Те няма да станат агресивни, но ще бъдат капризни.

Стрелец: Руска синя котка

Стрелците са независими хора със силна воля. Те обичат да следват интуицията си и не се страхуват да рискуват. Това ги прави смели и креативни, но често трудни в социално отношение. Следователно те се нуждаят от домашен любимец, който ще бъде напълно лоялен към собственика си. Руската синя котка е перфектен вариант като котка за Стрелеца.

Козирог: Тонкин

Козирогът е амбициозна, интелигентна, прагматична и ориентирана към решения личност. Тези хора трудно се справят с много буйни или привързани личности. От своя спътник те също очакват интелигентност и независимост. Следователно тонкин котките са перфектна котка за зодия Козирог. Те са интелигентни и могат да общуват по почти човешки начин, като винаги дават ясно да се разбере, когато нещо ги притеснява.

Котка според зодията

Водолей: Сиамска котка

Свободният Водолей е волеви, интелигентен и обича да общува с уникални хора. Котката на зодията трябва да има също толкова силна уникална личност, но и да бъде достатъчно умна, за да бъде правилно обучена. Сиамската котка обича да учи и е готова за всичко, но също така има силна воля и дава ясно да се разбере, когато не иска да прави нещо.

Риби: Сфинкс

Чувствителните и съпричастни Риби ще се чувстват добре в компанията на нежна котка. Сфинксът пасва тук, както никой друг. Понякога имат лудо настроение, което Рибите могат да оценят, защото положителната енергия ги прави щастливи. В допълнение, външният вид на котката сфинкс предизвиква умиление у Рибите.

Вижте също домашен любимец според зодията!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest