Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи за китайско качулато куче

Грижи за китайско качулато куче

Грижи за китайско качулато куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Китайското качулато куче е екзотична порода кучета за европейския вкус, но е станало много популярно заради липсата на козина и необичайната му външност. Всички породи голи кучета представляват наследници на най-древните приятели на човека, при които селекцията и развитието са изцяло дело на природата, без човешка намеса.

Качулатото куче може да бъде представено в два варианта - с козина и голо. Кучетата с козина са по-рядко срещана възможност, докато голите са предпочитаните. Как да се грижим за китайското качулато куче?

Поддръжката на кучето от всяка порода е необходимост и китайското качулато куче не прави изключение. За да бъдат в ред кожата, ушите и ноктите на домашния любимец не са необходими големи усилия.

Кожата е най-уязвимото място на това животно. Тя е мека, по-дебела и плътна, отколкото на кучетата с козина, рани и порязвания се лекуват сравнително лесно. Но през лятото светлият тен на кожата бързо променя цвета си, има опасност от изгаряне и затова за нея са нужни по-специални грижи.

Те наподобяват тези, които хората полагат за своята кожа при излагане на слънце - използване на слънцезащитни кремове с висок фактор защита, както и внимание за продължителността на времето, когато слънцето може да нанесе поражения за кожата.

Голото куче трябва да се мие веднъж на седмица или 10 дни. Кучешките шампоани са добра идея за окосмените участъци, но стават и за голите места. Грижите за космите по муцунката включват подстригване с машинка. След бръсненето мястото трябва да се предпази като се третира с антисептични разтвори и меки кремове.

Китайско качулато кученце

Това кученце не понася добре студа и затова в тази част от годината е необходимо да се облича с кучешки дрехи. Най-добре да бъдат водоустойчиви.

Интересна особеност на китайското качулато куче е структурата на лапите. Наречена е заешка лапа и ноктите растат по-бързо, затова не бива да се забравя редовното подрязване със специална ножица.

В грижите за храната на китайското качулато куче също няма специални изисквания. Трябва да се знае, че качулатите приятели обичат плодовете и зеленчуците и пресните е добре да присъстват редовно в менюто им. Добрата грижа за китайското качулато куче е гаранция за здравето на домашния любимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest