miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на абисинска котка

Отглеждане на абисинска котка

абисинска котка отглеждане
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за породата абисинска котка, първото, което човек научава е, че това е скъпо животно с ориенталски произход. Фактът, че абисинската котка е популярна сред любителите на мъркащи домашни любимци се дължи на нейните качества и отличен характер.

Може би на първо място сред всички похвални възможности на тази порода котки е високата интелигентност на екземплярите, принадлежащи към нея. Съчетана с перфектната структура на тялото, дава на котките предимствата на перфектния ловец. Благодарение на ловните инстинкти, тези великолепни животни обожават играчките и с часове играят и се забавляват самостоятелно.

Те са много разумни, не предприемат необмислени рискове и на тях може да се разчита напълно, че ще се пазят сами, докато си играят. В същото време те са способни да изградят силна връзка със стопанина си, за вършат много неща съвместно. Подходящи са както за хора, обичащи близостта на своя домашен питомец, така и за по-заети стопани, защото не разчитат само на човешкото внимание.

Поради своя отличен интелект, абисинските котки са много добри ученици при обучение и дресура. Те са способни да научат различни трикове и да ги изпълняват, ако техният стопанин е проявил достатъчно постоянство, търпение и любов в обучението.

Заедно с това абисинската котка е много социално животно, любознателно и достатъчно смело, за да бъде приучено да се разхожда навън на каишка. Трябва обаче да се има предвид индивидуалността на животното, защото сред тях има и някои плахи и срамежливи екземпляри, когато са сред общество на непознати, с тихичък и приятен глас и миролюбив темперамент.

Затова е нужно да се отчита дали става въпрос за екстровертна котка - активна и игрива, или за по-плахо създание, за да се осигури нужната атмосфера, в съответствие с характера на котката.

С питомец от тази порода стопаните няма да имат трудности с грижите по поддръжката на външния вид. Късата козина на котката се нуждае само от изчеткване и сресване веднъж седмично, за да премахнат мъртвите косми.

Котката от породата абисинска обича да я чешат зад ушенцета, но няма да седи в скута на стопанина, а просто ще го следва навсякъде като кученце. И въпреки че е капризна по отношение на храната, тази котка е отличен домашен любимец, защото умее да държи почти като човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest