miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на басет

Характер и поведение на басет

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k804
Характер и поведение на басет
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Породата кучета басет е отглеждана за лов на дребен дивеч като зайци и все още се използва за тази цел в някои части на Съединените щати. Когато не са по следите на зайче, те са спокойни семейни приятели, които обичат децата.

Басетът е спокойно куче. Tези палета обикновено са добри с други кучета и други домашни любимци като цяло. Басетите си взаимодействат с хората и се разбират добре с децата. Но басетите не са твърде лесни за обучение кучета, тъй като донякъде са упорити. Необходими са много търпение и креативност, за да се извлече най-доброто от тях.

Басетите се нуждаят от отговорен стопанин, който да отговаря за храненето им, тъй като при тях има тенденция да затлъстяват, което може да причини сериозни. Басетите не са спортни кучета с висока мощност, които трябва да тичат всеки ден, но трябва да имат добра дълга разходка поне веднъж дневно, за да ги поддържат във форма. Повечето басети живеят до 12 или 13 години.

Отглеждане на басет

Басетите се чувстват добре в човешка компания. Те не са страхотни пазачи. Въпреки че могат да лаят силно, не са агресивни към непознати.

Басетите, оставени сами, скучаят и могат да се опитат да копаят дупки. Басетите са доста интелигентни кучета, но не са най-лесните за обучение. Започнете да тренирате веднага с вашите кученца и направете много положителни тренировки, за да ги заинтересувате. Те се наслаждават на проследяването и лова, дори и само като допълнително занимание.

Характер на басета

Басет

По характер басет хрътките са спокойни и доста мързеливи. Те са лоялни към своите хора и имат приятен нрав. Тъй като първоначално са били отглеждани като работни кучета, те обичат да бъдат със семействата си и също се справят добре с други домашни любимци. Басетите мразят да бъдат оставяни сами за дълги периоди от време и могат да станат разрушителни и да вият продължително, ако бъдат оставени твърде дълго сами.

Хранене на басет

Басетите обичат да похапват, но тъй като не са много активни в къщата, те могат да наддават на тегло и бързо да затлъстяват, което може да доведе до проблеми с гърба и краката. Редовното упражнение е задължително. Басетите имат голяма издръжливост, така че обичат дълги разходки.

Когато разхождате басета си, имайте предвид, че той обича да проследява миризми и да преследва предмети или дребни животни. Ако той усети аромат, който иска да последва, той може да се отклони, ако не на каишка. Басетите са много фокусирнаи, когато проследяват аромата, и ще го последват на улицата пред автомобил, ако не са вързани или ограничени от ограда.

Обучение на басет

Тренирането на басет също е предизвикателство, но с търпение и упоритост можете да дресирате и обучите басета си. Просто не забравяйте да използвате нежни, положителни методи на обучение. Басет хрътките са емоционално чувствителни и ще бъдат непродуктивни при грубо отношение.

Поведение на басет

Басетите издават много интересни звуци. Те обикновено вият, а не лаят. Те също имат уникално, мърморещо хленчене, което използват, когато искат внимание или просят храна.

Добре възпитаните басети са с балансирано поведение, спокойни и като цяло са щастливи кучета. Те са много нежни с деца и други домашни любимци. Най-големите им недостатъци са склонността им да отделят повече слюнка и да вият, когато са самотни.

Басет може да се превърне в прекрасен семеен спътник, подобно на други популярни породи кучета като лабрадор, мини пинчер и померан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest