miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хотел за домашни любимци – какво трябва да знаем?

Хотел за домашни любимци – какво трябва да знаем?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k730
Хотел за домашни любимци – какво трябва да знаем?
Прибираща се каишка за кучета 6в1-15%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
34.00 лв.
Виж ››

Всеки любящ стопанин осигурява правилните грижи на своя питомец. Понякога обаче ни се налага да отсъстваме от дома по една или друга причина. Било то заради командировка или ваканция, налага се да се отделим от своето животинче.

Какво да правим в такава ситуация?

Най-добрият вариант би бил, ако някой роднина или приятел поеме грижите за домашния любимец и го посещава регулярно всеки ден. Но невинаги можем да разчитаме на такава помощ. Тогава вариант са хотелите за животни.

Какво трябва да знаем за хотелите за домашни любимци?

Ето какво трябва да имате предвид, когато избирате хотел за кучета, котки или други любимци.

Приятелска среда

Независимо дали става въпрос за кученце, котка или костенурка, в хотел за животни трябва да намерите подходящото място за всички. Всеки домашен любимец се нуждае от индивидуално пространство, което не го стресира. Това трябва да е чисто, проветриво и топло или хладно помещение, в зависимост от нуждите. Изберете хотел, като предварително го посетите, и се убедите с очите си, че мястото изглежда добре, персоналът е приветлив и полага съвестни грижи за обитателите му.

Грижи за всеки гост

Екипът на хотела за домашни любимци трябва да бъде квалифициран и компетентен в областта на храненето на кучета, котки т.н., както и грижите и здравето на животните, особено когато някои от тях имат заболявания. По този начин трябва да имате предвид, че подобно на човек, животното може също да има строг график по отношение на прилагането на лекарства, диета, която да се спазва или добавки, които да се получават ежедневно. Тези, на чиито грижи оставяте животното, трябва да бъдат сертифицирани и препоръчани от доволни клиенти.

Занимания за животните

Хотел за домашни любимци

За разлика от другите домашни любимци, кученцата имат най-голяма нужда от ежедневни упражнения. Друг много важен аспект при избора на хотела за кучета е пространството извън сградата или опцията за разходка на куче, когато пространството не позволява. За да се запази тонусът и доброто настроение на кучетата, персоналът на хотела трябва да вземе предвид и този аспект, който е основна необходимост.

Фиксиран график

За да изключите възможността вашият домашен любимец да страда поради отсъствието на човека си, важно е да имате предвид, че в хотела има фиксиран дневен график за него, за да не се чувства пренебрегнат. Такава програма трябва да включва разходка на всички кученца сутрин в специално подреденото пространство вътре или извън него. Когато кученцата се разхождат, подовете се метат, измиват и дезинфекцират. Котките, от своя страна, се прехвърлят в друго пространство за грижи, докато клетките се почистват. Според нуждите на писаните се предлагат и занятия за тях.

Основни изисквания при избор на хотел за домашни любимци

Ежедневно почистване;

Приветлив и любящ персонал;

Адекватна храна;

Осигуряван на прясна вода вода;

Ежедневно почистване и дезинфекция на общото пространство;

Предлагане на лекарства при необходимост;

Наблюдение на общото здравословно състояние от ветеринарен лекар;

Специално проектирано пространство за разходка/ игра на домашните любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest