miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Как да разгадаем езика на кучето

Как да разгадаем езика на кучето

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k838
език на кучето
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг
18.50 лв.
Виж ››

Стопаните на кучета са истински късметлии. Те знаят, че кучето им дава искрена, безусловна любов, лоялност и добро настроение през целия ден. И за питомците си биха искали най-доброто на този свят.

За съжаление обаче езикът на кучетата, техните желания са малко трудни за отгатване, затова подготвихме за вас материал, който да ви помогне да разберете по-добре жестовете на кучетата, да ги познавате по-добре.

Ето как да разгадаем езика на тялото на кучето си!

Кучето ви носи подаръци - Ако четириногият приятел ви донесе пръчка, топка или друг предмет, трябва да е много ясно защо го прави: той просто иска да ви подари това!  Обикновено кучето се стреми да донесе на стопаните това, което много харесва, така че бъдете щастливи - Това е знак, че четириногите много ви обичат.

Кучето спи в леглото ви - Ако четириногият обича да се мие в леглото ви, знайте, че не го прави от егоизъм, а напротив: защото кучето ви обича. То се стреми само да бъде възможно най-близо до вас!

Застава на краката ви или се опитва да се скрие зад тях – Когато кучето седне на краката ви, то иска да каже на другите, че вие ​​сте негови. Така че бъдете горди!

как да разгадаем езика на кучето

Но ако видите, че четириногият е срамежлив и пасивен, опитайте се да му кажете нещо друго - той се нуждае от вашата защита!

Вдига лапа във въздуха - Това означава, че кучето се концентрира много силно. Освен това кучетата правят това, когато имат идея, върху която да се фокусират дълго време.

Кучето се прозява - Кучетата се прозяват по същата причина, поради която хората се прозяват: те са сънливи или отегчени.

Унищожава възглавниците - Връщали ли сте се някога от дълъг ден в офиса и сте открили бедствие в къщата заради домашния любимец?  Ако е така, разберете, че вие ​​сте виновни!  Всеки жест, който вашия любимец прави, е акт на комуникация и с това то има предвид, че кучето страда от безпокойство при раздяла. 

Кучето не може да остане без вас твърде дълго, така че трябва да му обръщате повече внимание: трябва да отделите време за него, да го изведете в парка, да му помогнете да изразходва енергията си, да играете с него.

То се обляга на вас, на краката ви - Когато четириногите правят това, това е знак, че ви обичат и че се нуждаят от вашата обич, внимание, насърчение. 

Кучето кляка - Ако вашият Шаро кляка, това означава, че се чувства малко несигурен и се опитва да остане незабелязан. Някой може да го е наранил или изплашил. Във всеки случай той се нуждае от вашата подкрепа!

Кучето се взира във вас - Може да се чувствате неудобно, когато кучето ви гледа в очите, но не е нужно да се притеснявате!  Това е знак за обич и доверие. Вашето куче ви обича, гордейте се с него!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest