Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Как да разгадаем езика на кучето

Как да разгадаем езика на кучето

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
език на кучето

Стопаните на кучета са истински късметлии. Те знаят, че кучето им дава искрена, безусловна любов, лоялност и добро настроение през целия ден. И за питомците си биха искали най-доброто на този свят.

За съжаление обаче езикът на кучетата, техните желания са малко трудни за отгатване, затова подготвихме за вас материал, който да ви помогне да разберете по-добре жестовете на кучетата, да ги познавате по-добре.

Ето как да разгадаем езика на тялото на кучето си!

Кучето ви носи подаръци - Ако четириногият приятел ви донесе пръчка, топка или друг предмет, трябва да е много ясно защо го прави: той просто иска да ви подари това!  Обикновено кучето се стреми да донесе на стопаните това, което много харесва, така че бъдете щастливи - Това е знак, че четириногите много ви обичат.

Кучето спи в леглото ви - Ако четириногият обича да се мие в леглото ви, знайте, че не го прави от егоизъм, а напротив: защото кучето ви обича. То се стреми само да бъде възможно най-близо до вас!

Застава на краката ви или се опитва да се скрие зад тях – Когато кучето седне на краката ви, то иска да каже на другите, че вие ​​сте негови. Така че бъдете горди!

как да разгадаем езика на кучето

Но ако видите, че четириногият е срамежлив и пасивен, опитайте се да му кажете нещо друго - той се нуждае от вашата защита!

Вдига лапа във въздуха - Това означава, че кучето се концентрира много силно. Освен това кучетата правят това, когато имат идея, върху която да се фокусират дълго време.

Кучето се прозява - Кучетата се прозяват по същата причина, поради която хората се прозяват: те са сънливи или отегчени.

Унищожава възглавниците - Връщали ли сте се някога от дълъг ден в офиса и сте открили бедствие в къщата заради домашния любимец?  Ако е така, разберете, че вие ​​сте виновни!  Всеки жест, който вашия любимец прави, е акт на комуникация и с това то има предвид, че кучето страда от безпокойство при раздяла. 

Кучето не може да остане без вас твърде дълго, така че трябва да му обръщате повече внимание: трябва да отделите време за него, да го изведете в парка, да му помогнете да изразходва енергията си, да играете с него.

То се обляга на вас, на краката ви - Когато четириногите правят това, това е знак, че ви обичат и че се нуждаят от вашата обич, внимание, насърчение. 

Кучето кляка - Ако вашият Шаро кляка, това означава, че се чувства малко несигурен и се опитва да остане незабелязан. Някой може да го е наранил или изплашил. Във всеки случай той се нуждае от вашата подкрепа!

Кучето се взира във вас - Може да се чувствате неудобно, когато кучето ви гледа в очите, но не е нужно да се притеснявате!  Това е знак за обич и доверие. Вашето куче ви обича, гордейте се с него!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest