Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение и дресура на йоркширски териер

Обучение и дресура на йоркширски териер

обучение на йоркширски териер

Породата йоркширски териер е много мила и добронамерена, като именно заради тихия и спокоен нрав на животното много от хората предпочитат тази декоративна порода кучета за домашен любимец. Заедно с това кучето се разбира отлично с малките деца и обожава да прекарва времето си в забавните игри с тях. Имайки предвид малките размери на породата, тя може да бъде лесно отглеждана, както в апартамент, така и в къща.

Обучение и дресура на йоркширски териер

За да бъде обаче едно куче послушно, вие ще трябва да положите известни усилия, възпитавайки и обучавайки домашния ви любимец. Именно правилната дресировка е ключът към това кучето ви да не стане диктатор и винаги да ви слуша, както и да изпълнява командите ви. Както и при всяка порода, така и тук основната ви задача е да научите кучето ви да има респект от вас и да ви уважава. Не бива да бъркате обаче това със страха, тъй като това вече не е хуманно спрямо, което и да било животно.

Задачата ви е то просто да разбере, че вие вземате крайните решения, а не да се страхува панически от вас. Процесът на самото възпитание се извършва от стопанина, като е важно да сте постоянни в тренировките и да не пропускайте занятия. Преди да започнете да възпитавате кучето от породата йоркширски териер, е добре да сте запознати с някои основни принципи на дресировката.

- още с появата на кучето в дома ви му покажете, че вие сте лидер;

- бъдете търпеливи и спокойни;

- не забравяйте, че е важно тренировките да са редовни;

- награждавайте кучето с лакомства и похвали;

- опитайте се да го заинтересувате;

- започвайте от по-леките команди и преминавайте постепенно към по-сложните;

йоркширски териер дресура

- важно е питомецът ви да свикне към конкретен режим на деня - хранене, разходка, тренировка и почивка;

- винаги вървете една крачка пред кучето ви, като така му показвате, че вие сте лидера;

- помнете, че крайното решение е винаги ваше и трябва да приучите на това и кучето ви;

- често йоркширският териер разбира жестовете много по-добре от гласовите команди, затова се опитайте да се съобразите с това;

- уверете се, че вашите жестове не противоречат на словесните команди, защото в противен случай рискувате да объркате кучето.

Как да дресирате и да обучавате правилно йоркширски териер

Ако искате да имате верен и всеотдаен приятел, тогава ще се наложи да сте много търпеливи и спокойни по време на дресировката на йоркширския териер. Процесът на обучение трябва да започне в най-ранна възраст.

Също така кученцето още с появата си в дома ви трябва да разбере какви са забранените неща, за да си нямате проблеми след това. Ако изпуснете момента, тогава ще ви бъде доста трудно и дори невъзможно да обясните на кучето си защо нещо, което до вчера сте му позволявали, днес е забранено.

Добре е да оставите йоркширския териер да свикне с новата обстановка и с името си, а едва след това да започвате с активната дресировка на кучето и обучение.

Започнете в началото с изучаването на командите "Седни", а след това към 3-4 месец преминете към "Легни" и "До мен". После можете да преминете към изучаването на командата "Дай" и "Апорт". Постепенно усложнявайте процеса на самата дресировка, като не забравяте да повтаряте и научените вече команди.

Бъдете търпеливи и внимателни, имайки предвид индивидуалните особености и темперамента на вашето куче. Като цяло породата йоркширски териер е доста умна и с правилния подход от ваша страна ще можете лесно да научите и възпитате йоркширския териер на различни команди.

Ако все още си нямате йорки, разгледайте тези обяви за йоркширски териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest