miau.bg»Статии»Мъници»Други Мъници»Характер и поведение на мини прасенце

Характер и поведение на мини прасенце

Характер и поведение на Мини прасенце
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Продължителността на живот на мини прасенцето е около 12 години, но много често те могат да доживеят дори и до 18-20 години.

Женските се отличава от мъжките, като те са по-масивни, по-високи и с по-голямо тегло. Характерното за мини прасенцата е, че имат много големи интелектуални възможности, затова лесно се поддават на дресировка и обучение.

Много са чистоплътни и дори можете лесно да ги приучите на разходките навън с каишка като куче.

Характер и поведение на мини прасенце

Изучаването на характера на мини прасенцето е истинско удоволствие. Те са много любопитни и забавни животни. Винаги искат да знаят, какво се случва, като дори могат лесно да отворят вратата, да преместват предметите и да изследват като малки детективи всичко в дома.

На разходка се държат добре и са много послушни. Много са привързани към стопаните си, като именно затова никога няма да се отдалечат от вас. Можете да ги изкарвате и без каишка, но все пак трябва да сте много внимателни и да сте сигурни, че няма да избягат.

Имат отлична памет и лесно ще запомнят всеки маршрут, намирайки пътя към дома. Въпреки това, подобни ситуации трудно биха се случили, тъй като те са наистина доста привързани към стопанина им, затова винаги ще ви следват по петите.

Някои хора погрешно си мислят, че те неконтролирано ще издават различни звуци, както и селскостопанските животни от вида. Това обаче е напълно погрешно, тъй като те не издават звуци постоянно, а само ако са много радостни или пък са уплашени.

Мини прасенцата обичат ласките и да ги чешете зад ухото или по коремчето. За миниатюрните прасенца е важно да се намират винаги в голяма компания, като дори се държат възпитано и все едно слушат другите, проявявайки се като истински събеседници.

Отглеждане на Мини прасенце

Въпреки че много от хората смятат, че те са мръсни животни, истината е точно обратното. Мини прасенцето е много чистоплътно животно и никога не биха свършили нуждите си на неподходящите за това места.

Имайки предвид голямата им интелигентност, лесно можете да ги научите дори да ходят в котешка тоалетна или пък навън, докато ги разхождате. Дори и в сравнение с кучетата и котките, които имат специфичен аромат, прасенцата нямат никаква миризма.

Тяхната чистоплътност обаче зависи и в какви условия ги отглеждате. Единствено неприятна миризма може да има урината им, но това лесно може да се коригира като ги кастрирате. Много са общителни и дружелюбни, затова няма да е никак трудно да се сприятелят с другите животни, ако имате такива или планирате да си вземете.

Това дори е полезно за мини прасенцето тъй като общуването за него е много важно. А ако няма с кого да си контактуват, тогава се чувстват тъжни и самотни.

И въпреки че те могат лесно да счупят нещо в дома по невнимание, няма как да не им простите. Дори и да ви се струва, че е невъзможно да отглеждате мини прасенце у дома, това не е така. Грижите за тях не са по-големи отколкото при кучетата.

Освен това, едва ли би се намерил човек, който да може да издържи на обаянието им и милия темперамент на сладките мини прасенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest