Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета, които обичат водата

Породи кучета, които обичат водата

Лабрадор
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Много кучета обичат водата, но други просто не могат да я понасят. Определени породи кучета просто са родени да живеят във и покрай вода. Ако търсите партньор за плуване, което да се радва на водата, вижте тези породи, които обичат водата!

Лабрадор

Лабрадорът е една от най-популярните породи семейни кучета, но те първоначално са били отглеждани, за да помагат при риболов и лов. Поради своя произход, породата се отличава със страхотни плувни умения. Ако желаете да си вземете такова кученце, разгледайте нашите обяви и цени за лабрадор.

Чесапийк Бей ретривър

Те са големи кучета, отглеждани в миналото за носене на вода. Те много приличат на лабрадорите на външен вид, но има къдрава козина и много силен темперамент. И до днес те са отлични плувци.

Нюфаундленд

Нюфаундленд

Тази огромна порода, идваща от Канада, се използват най-често за спасителни мисии във водата. Тези кучета са силни и могат да помагат на давещи се хора. Заради размера и силата си, тези кучета са невероятни плувци.

Пудел

Макар че често сме ги виждали в циркови представления, пуделите всъщност са отглеждани като водни кучета. Те имат добри способности да плуват. По-често обаче ще ги срещате на сушата, докато изпълняват команди.

Португалско водно куче

В миналото тази порода се е използвала, за да помага при риболова. Най-често задачите им били да извличат от водата скъсаните мрежи. Тази порода са изключителни плувци.

Лагото Романьоло

Лагото Романьоло

Тази италианска порода се счита за езерно куче. Използвано е предимно лов на водни птици, но може да се използва и като куче за търсене на трюфели. Тези кучета са отлични плувци и работници.

Ирландски Воден Шпаньол

Те са най-големите кучета от шпаньолите, въпреки че не се среща често. В миналото са използвани като водни кучета. Те обаче се нуждаят от много упражнения и психическа стимулация, ако искате да живеят с вас в мир и любов.

Видрово гонче

Те са много големи кучета, използвани за лов на видри. Те са силни кучета и са изключително добри плувци. Много семейства ги избират за домашни любимци.

Барбет

Барбет
Снимка: dogtime.com

Те са редки кучета с произход от Франция, където са се използвали за гонене на водни птици и подпомагане на моряците и рибарите. Те са интелигентни кучета, които се нуждаят от много упражнения, за да бъдат добри семейни другарчета.

Бойкин Шпаньол

Тази порода са средно големи шпаньоли. Използвани са за лов на разнообразен дивеч по суша и вода, но размерът им ги прави подходящи за качване в лодки и канута с ловци на водни птици.

Кучетата, които обичат водата са особено привлекателни за семейства, за които морето, реката или езерото са начин на живот.

Тези животни притежават много други качества. Всички изброени породи са много енергични, но се нуждаят от упражнения и дресировки, защото част от тях са своенравни.

В този списък бяха изброени все средно големи и големи породи кучета, но това не означава, че и по-малките не биха били добри плувци. Много неща зависят от възпитанието, което ще им дадете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest