Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-пухкавите породи кучета

Най-пухкавите породи кучета

Пухкави кученца
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Няма да се увличаме в дълъг увод към темата ни, защото тя е ясна. Но преди да ви представим най-пухкавите породи кученца, ще споменем, че ще ги наричаме кученца именно заради пухкавия им и подканващ към гальовност вид, а не защото размерите им са малки. А ето ги и тях - най-пухкавите кучета.

Бишон Фризе

Да, това е не само пухкаво, но и малко кученце, което много наподобява плюшена играчка. Вероятно това е и причината от 17 в. насам, с прекъсване между Двете Световни войни, когато на никой не му е било до домашни любимци, да е сред популярните породи кучета. То е много сладко и много игриво, но грижите, които трябва да полагате за външния му вид не са за подценяване. Това кученце се явява истинско предизвикателство за всеки груминг специалист и има защо.

Самоед

Самоед

Това куче, което е вид шпиц, никак не е малко. То си е направо едро и спада към най-желаните руски породи кучета. Голям негов плюс е, че може да е и чудесно дворно куче, защото издържа на доста ниски температури, а козината му е водоустойчива. За дом? Бихме ви го препоръчали единствено ако имате достатъчно време да разресвате ежедневно козината му, защото то буквално я "ръси" след себе си.

Чау Чау

Средно по размер пухкаво куче, което макар да прилича повече на мече, всъщност в Китай се нарича Songshi Quauм което означава "пухкаво лъвско куче". Подобно на всички дългокосмести кучета и неговата козина изисква ежедневни грижи, но не пада толкова, колкото при самоеда.

Немски шпиц

Сигурно би ви се сторило странно, че толкова малко куче, може да е резултат от селектирането на типичните немски овчарки, но вероятно именно заради пухкавата си козина, то става любимец на кралския двор във Великобритания. Тогава започват и да се правят още по-целеустремени опити, целящи именно намаляване на размера на тази така ценена "кралска особа". Добрата новина за почитателите на немския шпиц е, че козината му не изисква ежедневно разресване.

Афганска хрътка

Афганска хрътка

Много грациозно и никак малко по размери куче. Гледайки как се вее дългата му козина, докато тича, спокойно бихте го кръстили просто "Вятър". Козината на този не толкова добър пазач, но отличен ловджия, трябва да бъде разресвана обаче всеки ден.

Кокапу

Кокапу е кръстоска между кокер шпаньол и пудел и споделя най-добрите черти от всеки. Те са невероятно интелигентни и сладки, което ги прави лесни за обучение кучета и добре дошли във всяко семейство.

Пекинез

Това е уникална порода, произхождаща от древен Китай, но още по-уникална е меката им козина, която може да се формира във всевъзможни пищни разновидности.

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Те обичат да демонстрират своя характер и понякога са много инатести. Въпреки това са сладки и забавни животни. Но е редно винаги да има възрастен около тях, защото са подозрителни към непознати деца.

Бобтейл

Това са едри и пухкави кучета, напомнящи на мечета. Породата е създадена като за работни кучета, но днес бобтейл са компаньони и кучета терапевти. Те са интелигентни и активни кучета, които ще са ваши верни спътници за цял живот.

Австралийска овчарка

Те са игриви и интелигентни кучета, с които ще се забавлявате денонощно. Освен това са и изключително игриви и социални животни.

Лхаса Апсо

Лхаса Апсо

Този пухкав приятел бил използван за охрана на кралски дворци в Тибет. Това е от кучетата с гордо потекло. Лхаса Апсо са независими кучета, които обаче приемат много сериозно позицията на охранители. Затова могат да са неприветливи към непознати.

Ако желаете да си вземете кученце от някоя от тези породи, разгледайте нашите обяви за различни породи кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest