Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-чистите породи кучета

Кои са най-чистите породи кучета

Кои са най-чистите породи кучета
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

Ако си мислите, че не можете да бъдете маниак на тема чистота и да имате куче, помислете пак. Някои от кучета в този списък държат на хигиената си почти толкова, колкото котките.

Ето ги най-чистите породи кучета.

Басенджи

Породата Басенджи се отличава със своите хигиенни навици, което я прави една от най-чистите.

За да поддържат хигиената си, те не се нуждаят толкова от човешка помощ. Късокосместата порода кучета обикновено се нуждае от изчеткване с ръкавица за косми, тъй като тази порода няма онази специфична кучешка миризма.

Чау-чау

Чао-чао е една от най-чистите породи кучета

Чау-чау често са считани за една от най-чистите породи кучета, тъй като те ходят до тоалетна само на едно и също място, не миришат и като цяло, обичат да запазват територията си чиста.

Имайте предвид, че в определени моменти от годината те се скубят повече от другите породи.

Японски хин

Те са толкова чиста порода, че често може да ги видите да се къпят като котка. За да си почистят лапите, кучетата от порода японски хин дори ближат лапите си. Те са много умни кучета и са страхотни другарчета.

Американски плешив териер

Тази порода попада в този списък, защото на практика те не се скубят. Тези кучета са чисти и спретнати.

Внимавайте обаче, тъй като при тях има други рискове. Понеже няма козина, която да го предпазва от слънцето, американският плешив териер често получава слънчеви изгаряния.

Далматинец

Далматинецът е чистоплътно куче

Далматинците са едни от по-едрите кучето в този списък. Но само, защото са големи, не означава, че не могат да бъдат чистоплътни.

Далматинците, стига да се движат през деня, са много спокойни, любящи домашни любимци. Освен това, те лесно се поддават на тренировки и нямат против да остават сами.

Пудел

Пуделите са чудесни кучета, особено за стопанин, който е маниак на тема чистота. Те са подходящи и за хора с алергии заради хипоалергенната си козина.

Тъй като са интелигентни кучета и обичат семейния си уют, пуделите никога не биха унищожили дома, в който живеят.

Уипет

Те са друга чистоплътна порода кучета заради късата си и фина козина. Освен това, тази порода нямат специфичната кучешка миризма. Ако им осигурите достатъчно движение, у дома те ще бъдат кротки и спокойни.

Чихуахуа

Чихуахуа е чисто куче

Чихуахуа са едни от най-чистите кучета, които може да притежавате, поради малките им размери. Те почти не си скубят козината и не се лигавят. Експерти казват, че това е една от най-лесните за отглеждане породи кучета.

Грейхаунд

Тази порода е много послушна у дома. Въпреки че обичат да тичат, когато са навън, в домашна обстановка те просто обичат да си лежат.

Френска болонка

Кучетата от тази порода са очарователни малки приятелчета. Попадат в този списък, тъй като отглеждането им е много лесно.

Тези малчугани почти не се скубят и не се лигавят. Затова е много лесно да ги отглеждате у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest