Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Задължителни аксесоари при осиновяване на кученце

Задължителни аксесоари при осиновяване на кученце

Има няколко задължителни аксесоари за кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучетата са едни от най-разпространените домашни любимци. И макар отглеждането им да изглежда лесна задача, не е съвсем така. Трябва да сте напълно запознати с възпитанието на кучето и неговите нужди.

А също така да се подготвите с определени вещи още преди малката топчица да се е озовала у дома. Ето и кои са първите задължителни аксесоари при осиновяване на кученце.

Нашийник

Кученцето трябва да свикне с нашийника си, докато е още малко. Затова е хубаво, когато то пристигне в дома ви вече да разполагате с него. Разбира се, той трябва да е съобразен с големината на животното. Поводът към нашийника пък ще ви помага при разходката на кучето.

Кучешко легло

Кучешко легло

Ако не искате кучето да спи при вас, а да си има негово си кътче, където да се чувства комфортно, подсигурете му и меко кучешко легло. Според породата на кучето съобразете и големината на този артикул. Няма смисъл да купувате малко кучешко легло, ако отглеждате бъдещ гигант, който скоро ще има нужда от много по-голямо креватче.

Кучешка храна

Изберете подходяща кучешка храна спрямо възрастта и породата на вашия малък приятел. За целта най-добре се посъветвайте с ветеринарен специалист, който да ви препоръча най-доброто. Също така не е зле да имате кучешки лакомства под формата на бисквити за кучета, които ще ви помогнат в дресирането на кучето.

Продукти за грижа за козината

Кучешки шампоан, четка за сресване на кучето, хавлия за след къпане на кучето – това са все задължителни кучешки аксесоари.

Купички

Купичка за куче

Всяко куче се нуждае от поне две купички – една за храна и една за вода. Препоръчваме ви да са метални, тъй като пластмасовите се захабяват по-лесно, а и при тях е по-голяма вероятността да бъдат обърнати от неопитните движения на лаещия малчуган.

Играчки

Задължително подсигурете някакви играчки на кучето, за да може то да се забавлява, когато вие не сте наоколо. Винаги може да споделите с него някои от старите си плюшени играчки, стига те да са безопасни за него. А ако не сте сигурни, просто закупете такъв вид аксесоари за кучета от специализиран магазин. Бъдете сигурни, че за младите екземпляри играчките за кучета са наистина необходимост. За вас пък са начин да направите ежедневието на кучето по-интересно и активно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest