Miau.bg»Статии»Мъници»Хамстери»Помогнете на хамстера си да се справи с летните горещини

Помогнете на хамстера си да се справи с летните горещини

Грижи за хамстер през лятото

Хамстерите са невероятно домашни любимци. Те са пухкави, сладки и забавни. Не изискват твърде голямо харчене на пари. Подходящи са за първи домашен любимец. Не са много претенциозни откъм храна. И не изискват чести прегледи при ветеринарен лекар. Въпреки това и те си имат своите нужди, така че вашите грижи съвсем не приключват само с това да изберете име за хамстер.

Жегите не се отразяват добре на животните, особено на малките пухкави хамстери. За да преживее по-добре горещините вашият домашен любимец, трябва да спазвате няколко прости правила:

Как да се грижим за хамстера през лятото?

Клетката да не е на прозореца

Клетката на хамстера трябва да на прохладно място и в никакъв случай не бива да е изложена на пряка слънчева светлина. Това автоматично изключва възможността да я оставите на перваза на прозореца. Изберете сенчест и хладен ъгъл за отглеждане на хамстера.

Проветрявайте стаята

Свежият въздух ще се отрази много добре на хамстера ви. Но не бива да го оставяте на течение, както и в близост до вентилатор. По този начин рискувате животното да получи възпаление на белите дробове. За това проветрявайте стаята.

Летните горещини са опасни за хамстера

Осигурете прясна вода на хамстера

Както хората така и животните, имат нужда от вода през горещите дни. Затова сменяйте водата на хамстера си всеки ден. Тя трябва да е студена, но не ледена, защото също рискувате да разболеете животното.

Давайте свежи храни

Плодовете и зеленчуците за хамстери ще помогнат на животното ви да се справи по-добре с горещините.

Методи за охлаждане

Някои хора оставят в клетката на хамстера бутилка със замразена вода, увита в хавлиена кърпа. Може също така да сложите камък или плоча, на която животното да се охлажда хамстера през лятото. Друг вариант е около клетката да поставите пликчета с лед, които да излъчват хлад.

Отглеждането на животно е голяма отговорност затова трябва да внимавате то да се чувства комфортно и да бъде здраво. Летните грижи за хамстера не бива да се пренебрегват. Те са гаранция, че ще имате здрав хамстер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest